torsdag 10 januari 2019

Statstelevisionens politruker förnekar sig inte


.
Statstelevisionen har ”bevakat” elavbrotten i Roslagen. 

I tisdags gjorde man det genom att gräva fram ett par små byar inom Skellefteå Kraft:s område vilka enligt inslaget var drabbade av återkommande avbrott. Skellefteå Kraft är ett rikt företag och det intryck man som tittare lämnas med är att man inte varit särskilt engagerade i hur människor påverkas av bolagets service. Men vare det hur det vill med den saken så hade nog inslaget aldrig sänts om inte det hade varit användbart för att skyla över Vattenfalls misskötsel av elnäten i Roslagen.

På onsdagen fick Skellefteå Kraft sedan ge vika för att lämna plats åt ett riktigt gulle-gull-reportage hos 90-åriga Britt på Tjockö. Då fick vi veta hur trevligt det är när strömmen är borta. Det är svårt att inte associera till skyltarna man använde i Storbritannien under Blitzen 1940:


Politrukerna på SVT går igenom stora svårigheter för att skydda de funktionärer, byråkrater och politiker som plundrade Vattenfall i bland annat Nuon-affären och lämnade oss ett utplundrat Vattenfall med uttjänta tyska kärnkraftverk som ska saneras för fantastiska kostnader. Det blir inte så lätt att upprätthålla en fungerande eldistribution under sådana förhållanden. Med sådana vänner behöver vi inga fiender…

Falun torsdagen den 10 januari 2019
Mikael Styrman
.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag beundrar din klarsyn. Hur länge ska vi vänta på att tjänstemannaansvar återinförs?

Mikael Styrman sa...

Finn mitt svar i ett nytt blogginlägg ”Lite om den svenska korruptionen”.