söndag 27 januari 2019

Det landsbygdsministern saknade


.
Göran Persson var med i TV4:s Nyhetsmorgon idag. Med sedvanlig pondus uttalade han sig utomordentligt välformulerat och balanserat om regeringsbildningen, politik, skatter, pensioner och jakten på bönder och kor mm. Det gick inte att ta miste på att han lindrigt uttryckt är irriterad över vad dagens politiker åstadkommer och det är inte svårt att hålla med honom. Inslaget är väl värt att se på TV4 Play.

Bland många andra kloka saker som han sade sorterade han in korna och bilarna på rätt plats i klimatfrågan. Han skulle varit en utmärkt LRF-ordförande, till skillnad från böndernas ganska lättviktiga skuggfigurer som nu får vara ställföreträdande syndabockar för en klimatdebatt som allt mer kommit att sjanghajas av de till Miljöpartiet associerade djurrättsanarkisterna och deras medlöpare inom ”rättsväsendet”.

Plötsligt fick vi höra det sägas offentligt, det som landsbygdsministern skulle ha sagt och gjort under den gångna mandatperioden, om han hade begripit någonting. Men om man utser en långfingrad odugling som Sven-Erik Bucht, som bara är intresserad av att plundra andras besparingar med sina kompisar, då blir förstås politiken därefter. Det största vakuumet som uppstått efter Buchts avgång är den svåra frågan vem som i fortsättningen ska kunna byta glödlampor på regeringskansliet.

Socialdemokraterna har hoppat i galen tunna och det har pågått en längre tid. Virrpannorna i C, L och M har inte skött sig bättre. Landets moraliska utförsbacke fortsätter och känns allt brantare.

Falun söndagen den 27 januari 2019
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: