måndag 21 januari 2019

Då vann socialdemokraterna valet 2018


.
Socialdemokraterna vann inte inte valet 2018 på valdagen. De vann inte heller valet när Liberalerna och Centern än en gång visade sig svika sina väljare. De vann valet när en mix av moderata mutkolvar som samarbetar mycket nära med socialdemokratin, på båda sidor om lagens råmärken, fick inbilska moderata karriärhungriga strebrar att intrigera bort Anna Kinberg Batra.

Den ganska verklighetsfrämmande bilden som hade slagit rot inom Moderaterna var att det var öppet mål. Efter regeringens många katastrofer, inte minst på migrations- och brottsbekämpningsområdena, de många rättsskandalerna och vårdhaveriet var det självklart att Alliansen skulle komma till makten och moderatledaren bli statsminister. Denna uppfattning i dagens bunkergäng i moderaterna var lätt för socialdemokraterna att underblåsa med hjälp av sina moderata underhuggare. Anna Kinberg Batra, hade förstått att man inte kan komma till makten genom att utesluta en femtedel av Sveriges väljare och deras valda representanter från den politiska diskussionen med hjälp av mobbningsmetoder. Den enda kraft som gynnas av om man försöker göra det är socialdemokraterna. Hon närmade sig SverigeDemokraterna och det utlöste en lätt panik i två läger: det socialdemokratiska lägret och bland moderata karriärhungriga strebrar som såg framför sig att det skulle bli mycket svårt att klättra förbi AKB om hon väl blev statsminister. Här någonstans fick förståndet och analysförmågan vika, till förmån för den egna karriärlystnaden, och så vidtog arbetet med att underminera AKB:s ställning.

Den felaktiga analysen var, att det var öppet mål, att Socialdemokraterna och Miljöpartiet hade placerat bollen på straffpunkten och kallat bort målvakten. Och det hade de också. Det var bara det att de karriärsugna blindstyrena i Moderaterna inte begrep att det var deras eget mål och deras egen målvakt. Obekymrade om detta tog man sats och dundrade framåt som en flock blinda elefanter, utmanövrerade AKB, tillägnade sig socialdemokraternas hållning visavi SverigeDemokraterna, galopperade fram till bollen och slog in den i eget mål. Mycket skickligt gjort! - Grattis Socialdemokraterna!

Nu återstår för klantarna i Moderaterna som med hull och hår svalde socialdemokraternas retorik och dysfynktionella demokratisyn att ta konsekvenserna av detta och ta sin Mats ur skolan. Det är dags för de ledande moderaterna som inte kan, eller låtsas inte kunna, skilja på vad som är bra för Moderaterna och vad som är bra för Socialdemokraterna, att lämna sina uppdrag. Det är förmodligen nödvändigt om inte Moderaterna ska förvandlas till en före detta politisk kraft i Sverige.

De satsade friskt. Men de satsade fel. Det är dags för dem att lämna politiken och ge plats för skickligare folk med en mer stringent hållning, inte minst gentemot väljarna.

Falun måndagen den 21 januari 2019
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: