lördag 5 januari 2019

De vanliga lögnerna under elavbrotten


.
Allt är som vanligt. När felbyggda och misskötta elnät tack vare vackert väder fungerar höjer elnätsbolagen taxorna med hänvisning till att de ska höja leveranssäkerheten. Sedan går pengarna åt i svindlerier och förskingringar. Sekunda och delvis uttjänta anläggningar utomlands köps upp till svindlande priser. Hundratals miljarder(!) förskingras i utbyte mot några enstaka miljoner under bordet. Chefer, högt uppsatta tjänstemän och politiker svindlar med samma glada humör. Kvar står elabonnenterna tillika skattebetalarna med hisnande saneringskostnader för uttjänta utländska kärnkraftverk.

När sedan stormen slår till matas elabonnenterna med de vanliga lögnerna. ”Elen snart tillbaka hos de flesta. En del kan få vänta till imorgon vid 18-tiden. En del kan få vänta ända upp till en vecka!”

Men den som säger det vet att det är lögn. Den som skriver det i tidningen och sänder det i radio och TV vet också att det är lögn. Förmodligen vet också nästan alla kunder att det är lögn. De som inte vet luras att vidta fel åtgärder. Nästan alla vet att det är lögn. Ändå får det pågå.

Sanningen är, som vi sett otaliga gånger tidigare, att det kommer att ta veckor, förmodligen många veckor.

Banditerna sitter i orubbat bo med skattebetalarnas pengar - helt obesvärade av våra maffiakontrollerade polis-, åklagar- och domarattrapper. De som betalar skurkarnas löner sitter som vanligt i mörkret.

Falun lördagen den 5 januari 2019
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: