tisdag 8 september 2020

Det brister i verklighetsförankringen

.

KD:s Ebba Busch har igår dragit en lans för det självklara. Det att vi inte kan tillåta vårt land att vara ett paradis för grova yrkesförbrytare från stora delar av världen. Om vi ska komma till rätta med den grova kriminaliteten som framför allt Sosseriet, Miljöpartiet, Vänstern och Centern tillåtit att blomstra i Sverige måste landet sluta att vara en magnet som drar till sig grova brottslingar från nästan hela världen.


De söker sig hit för att risken att åka fast här är nästan obefintlig. Om man mot all förmodan ändå åker fast döms man till i ett internationellt perspektiv häpnadsväckande korta ”straff”, som avtjänas på anläggningar som har högre standard, humanare behandling, renare sängar och kläder samt bättre mat och dryck än hotellen i brottslingarnas hemländer. Dessutom gratis!


Även Ebba Busch och KD tycks ha anslutit sig till uppfattningen att vårt lands förmåga att attrahera grova brottslingar minskar om brottslingarna döms till längre straff och vi hyr förvaring åt dem i deras hemländer. Sedan spårade diskussionen ut en aning. Det pratades om att Sverige ska bygga fängelser i brottslingarnas hemländer. Men då missar man ju målet helt. Då bränner man bara upp en massa pengar utan att minska Sveriges dragningskraft på brottslingarna. Självfallet ska de förvaras under likadana omständigheter som sina landsmän. Inte ska de susa fram på en räkmacka för att de kommit just till Sverige för att våldta eller mörda kvinnor och män, innan de avslutat med att plundra dem, eller tortera dem som en del tycks göra.


Dessutom är det ju så att ett land som Sverige, som är korrumperat från topp till tå, inte kan bygga fängelser i MENA-länder utan att det blir ett paradis av korruption. Om man inte kan bygga ett sjukhus i den egna huvudstaden utan att det slutar med att man vinner det inofficiella världsmästerskapet i korruption - hur ska man då kunna bygga fängelser i utlandet utan att kriminaliteten blomstrar?


Nej, behåll fokus Ebba Busch och låt inte lura dig att skena iväg.


Falun tisdagen den 8 september 2020

Mikael Styrman

. 

Inga kommentarer: