lördag 19 september 2020

Kameror - Skydd, eller redskap för revirpinkande?

 .

Det pågår en debatt om huruvida vi ska få använda övervakningskameror för att skydda oss mot brottslingar i Sverige. För bara ett år sedan var det praktiskt taget otänkbart att vi skulle kunna göra det. Våra myndigheter hävdade frenetiskt och plikttroget att användande av övervakningskameror nästan utan undantag skulle kränka allmänhetens - läs: brottslingarnas - integritet och därför inte fick förekomma. Om något mot all förmodan ändå fick förekomma skulle det föregås av och kringgärdas av ett makalöst kostsamt och improduktivt byråkratiskt spektakel. Sossepolitruker skulle springa runt med petimeterstock och granska på längden och på tvären om någon övervakning som kunde göra någon som helst nytta alls fick förekomma - allt ägnat att skydda maktberusade politrukers egna inpinkade revir.


Sedan dess har morden (och andra våldsbrott) utförda av Sosseriets, MigrationsPartiets, Vänsterpartiets och Centerns kriminella skyddslingar eskalerat. Numera har gangstermorden spridit sig från Stockholm, Göteborg och Malmö ut i landet, till landsbygdsstäder som Nyköping och Eskilstuna och ännu mindre orter. Numera kan det ske flera mord per dag ute i landet. Nu har - sent omsider - det byråkratiska och verklighetsfrämmande hindret mot att använda övervakningskameror börjat luckras upp. Fortfarande kämpar den nationalsocialdemokratiska maktapparaten för att bevara sina privilegier och skydda sitt inpinkade revir. Bara polisen ska få sätta upp kameror, bara på platser där den breda allmänheten inte har någon nytta av dem, bara svinaktigt dyra kameror som genererar mutor till polisens korrupta upphandlare och bara så utförda att ingen har någon nytta av dem och inga brott kan vare sig förhindras eller klaras upp med dem. Endast enstaka brott har kunnat klaras upp med kamerorna trots att miljonerna rullar och bara offentliga platser som torg och liknande får utrustas med dessa meningslösa byråkratkameror.


Detektiven allmänheten, som sosseriets maktapparat inte klarar av att skydda, skulle verkligen kunna göra skillnad - utan kostnad för maktapparaten som numera kastar ut miljarder som en gödselspridare som löper amok. Men då måste maktapparatens odugliga politruker sluta bromsa anpassningen till verkligheten. I en sönderfallande nation är inte övervakningskameror lämpliga objekt att använda som redskap för att skydda en dysfunktionell maktapparats privilegier.


Behåll gärna  ett regelverk med straffsanktion mot felaktig och integritetskränkande fotografering, men sluta trakassera allmänhetens rättfärdiga strävan att skydda sig mot gangsters när maktapparaten inte kan göra sitt jobb. Släpp installation av övervakningskameror på privata områden och företag samt närliggande offentliga ytor helt fritt. Det är inte installation av kameror som ska förhindras. Det är olämplig användning av dem. Det är väldigt långt mellan integritetskränkande fotografering i toaletter och duschrum å den ena sidan och allmänhetens åtgärder för att skydda sig mot brott å den andra sidan. Men enfaldiga politruker är oförmögna att se skillnaden. All slags övervakning behandlas lika. 


- Avväpna politrukerna som springer den grova organiserade brottslighetens ärenden! Låt allmänheten skydda sig mot brottsligheten utan att trakasseras.


Falun lördagen den 19 september 2020

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: