torsdag 17 september 2020

Vi lever i lappkastens tidevarv

 .

I veckan som gick kunde vi se statsminister Stefan Löfven göra ett lappkast. Från att i flera år ha nekat i sten till att det finns ett samband mellan den av regeringen vanskötta migrationspolitiken och den skenande kriminaliteten, fick vi i förra veckan se Stefan Löfven säga att ”det är klart som korvspad att det finns ett samband mellan regeringens misskötta migrationspolitik och att människor numera dagligen mördas på öppen gata i Sverige”. Även om han inte ordagrant uttryckte sig på det sättet var det innebörden av vad han sa.



Det var inte första gången vi fick se ett lappkast av vår regeringschef och det lär inte heller vara det sista vi ser. Efter hand som vår regering kör landet åt helvete på område efter område kommer lappkasten att dugga både tätt och skamlöst. 


Men lika oförmögna som de varit att få den förda politiken att fungera, lika oförmögna får vi förvänta oss att de kommer att visa sig vara att få den nya politiken att fungera. Om man bara anställer skurkar, och bara avkräver dem att vara lojala med partiet, behöver man inte ha onödigt höga förväntningar om vad de ska kunna åstadkomma.


Det kommer förmodligen att finnas anledning att återkomma i ämnet.


Falun torsdagen den 17 september 2020

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: