fredag 18 september 2020

Telia och den amerikanska vinstdelningen

 .

Svar på ”Bennys” kommentar till inlägget “Telia-förskingringen och låtsasmutorna”:


Det är flera faktorer som gör att USA kan bötfälla eller ”beskatta” svensk korruption. För det handlar ju mest om att beskatta. USA:s rättsväsende jobbar visserligen delvis med att bekämpa eller förhindra brott, men i stor utsträckning låter de den brottsliga verksamheten pågå men vill ha en del av bytet. 


Så är det med Telia till exempel. Telias ägare plundras av den amerikanska staten, men brottslingarna går fria. Det är inte rätt, men inte heller helt fel. Det är ju Telias ägare som har anställt brottslingarna och låtit dem härja. USA beskattar Telia, men låser inte in busarna. Då kan man komma tillbaka senare och beskatta mer. Så jobbar alla gangsterorganisationer, även den amerikanska staten. 


Att USA kan göra det beror bland annat på att de har byggt upp en krigsmakt, lika stor som alla andra länders tillsammans. De har satt sig i samma position som Romarriket i antiken och agerar likadant.


Sverige skulle kunna lagföra och bötfälla internationell korruption utövad av svenska gangsters självt, men gör inte det eftersom den svenska statsmakten och rättsväsendet är korrupt. Man kan säga att Sverige har lämnat ”walk over” till USA. Svenska gangsters skaffar sig konkurrensfördelar internationellt genom mutor och det svenska rättsväsendet gör ingenting. När man inte själv har något fungerande rättsväsende blir det svårt att invända mot att USA träder in i rättsväsendets ställe.


Som andra bananrepubliker har den svenska korrupta staten svårt att tillvarata sina intressen och hävda sin suveränitet gentemot USA. Det finns en omfattande kriminell amerikansk verksamhet i Sverige som den svenska staten inte ens vågar försöka stävja. Exempel på detta är fri tillgång till svensk underrättelseinformation för amerikanerna, fritt fram att spionera i Sverige, mutor till svenska politiker, tjänstemän, partier och andra organisationer, omfattande produktion av politisk propaganda som svenska media publicerar som vore det deras egna. Ett ytterligare exempel är hur våra korrupta politiker plundrar staten genom att betala statliga bidrag för etablering av amerikanska spioncentraler i utbyte mot pengar under bordet till dem själva.


Man kan lugnt utgå från att svenska politiker frekvent fastnar i amerikanska ”honungsfällor”. Sådant ägnar sig alla korrupta stater med maktambitioner åt. Men enligt den svenska retoriken och propagandaorganen är det bara ryssarna som gör det. Men det är ju naturligtvis fånigt att tro på av det enkla skälet att amerikanerna har så mycket mer pengar att leka med. Den som har mer pengar att leka med kan låta sina banditorganisationer svälla mer än andra och då blir det också mer honungsfällor. Och när såg du senast en svensk politiker kliva fram och berätta ”jag fastnade i en amerikansk honungsfälla”? Självklart får vi inte veta sådant. Inte heller får vi någon trovärdig förklaring när regeringskansliets säkerhetsvakt begår ”självmord” i statsministerbostaden. Vi får inte ens veta vad som hänt när polistorpeder utfört gangstermord och begravt offret inlindat i plastsäckar på 60 cm djup på Norra Begravningsplatsen i Solna.


Att amerikanerna har så mycket pengar att leka med beror på att vi använder deras helt värdelösa valuta som reservvaluta. Den är värdelös, hundratals gånger inflaterad, men så länge vi andra går med på det kan man betala med dollar och så länge kan amerikanerna gratis konsumera nästan hälften av jordens tillgångar. Det är bara att trycka ännu mer dasspapper och betala med dem.


Störst går först, särskilt när motparten är bemannad med korrupta småskurkar. Behöver jag säga mer?


Falun fredagen den 17 september 2020

Mikael Styrman

.

1 kommentar:

Anonym sa...

Tack för ett utförligt svar! Visst sitter sosse-staten och övriga partier djupt i knät på maffian som styr i Washington! Man förstår bättre varför Ingvar Karlsson var så förtvivlad när han gjorde sin halvkvävda kommentar att han inget kunde göra för han var "bakbunden"...Vem som knutit repet? Kalle Bildt och hans anhang! Ingvar ville väl inte ha ett skott i pannan som Palme så han höll tyst...

Benny