söndag 11 december 2011

Ännu en statslögn avslöjad - men mer ska följa

.



Forskarna har nu, föga förvånande, konstaterat att det inte alls är den på 1290-talet avlidna Magnus Ladulås som finns begravd i Riddarholmskyrkan.

Det har länge kunnat misstänkas att det förhåller sig på det sättet och att det har varit fråga om ett avsiktligt bedrägeri från statsmakten att påstå att kvarlevorna skulle höra till Magnus Ladulås.

Avslöjandet gläntar dessutom till det mycket grövre bedrägeriet att Magnus Ladulås och hans livsgärning aldrig existerat. Ja, Magnus kan ha existerat, men inte Ladulås.

Varför det förhåller sig på det sättet, vilket syftet varit med bedrägeriet samt vad det innebär för oss nutida svenskar ska jag återkomma till i en blogg som jag redan tidigare flaggat för, nämligen ”Magnus Ladulåsstiftelsen”.

Övertorneå den 11 december 2011

Mikael Styrman
.

1 kommentar:

Stoppa smot och heja HV sa...

Vi historiskt besmittade vet ju att Mgnus Ladulås naturligtvis heter Magnus, eller möjligtvi Magnus Birgersson efter sin far Birger Jarl. Vi vet ju att Gustav Wasa hette GustavI eller Gustav Eriksson eller som han själv kallade sig Kung Gösta. Erik den Läspe och Halte för att inte tala om Magnus Smek är sentida påhittade namn. de flesta från Erikskrönikan. Sålunda leta efter Rex Magnus, som det står på min stads privillegiebrev. Han kansker ligger begravt där han dog, på Visingsö!!