tisdag 13 december 2011

Skurkstatens konkurslek rasar vidare

.
Så där ja, då var det Lucia och det lackar mot jul och nyårshelg. Just den tid då de politiska trakasserierna brukar kulminera.

Och just idag ska vi samlas igen, en massa vuxna människor och leka konkursleken kring ett kärnfriskt företag, i ett land där snart ingenting fungerar, men där nomenklaturan beviljar sig själv allt större friheter och allt större förmåner, som vi andra ska bära.

Om jag inte hörs av på ett tag så kanske det beror på att skurkstaten häktat mig, så här inför julen, som man brukar göra med politiskt obekväma personer i skurkstater.

I så fall tar det ett tag innan jag kan berätta om de stötande och grova olagligheter som statens funktionärer ägnade sig åt härom veckan i Övertorneå. Men kom ihåg en sak under resans gång. Det är inte staten som är skurken. Det är de olika personerna som bär sig skurkaktigt åt som är skurkarna.

Övertorneå den 13 december 2011
Mikael Styrman
.

32 kommentarer:

Anonym sa...

God Jul och Ett Gott Nytt År till dig Mikael. Det är ett stort nöje att läsa din blogg. /
Fortfarande Anonym

Anonym sa...

Grattis till fortsatt frihet, det visar ju på att även galenskaperna kan ha sin begränsning. Det bär emot att åse det justitiemord som pågår mot dig och dina företag!

Jag hoppas att du orkar fortsätta att kämpa men framför allt att du nu kan få lite julfrid tillsammans med dina nära och kära!

ulf sa...

martin luther king sa "det är inte dårarna vi ska frukta, det är dom tysta, goda människorna" och det ligger mycket i dom orden...tystnadens konformism råder i dag mer än någonsin i sverige, människor kan tycka nåt är hur vansinnigt som helst men säger inget...om det är av bekvämlighet, rädsla eller för att behålla sina jobb och falska kompisar spelar ingen roll, ynkryggar är dom ändå, tragiska sjuka ynkryggar, att dom står ut med sig själva beror bara på att dom har en så skruvad självbild. dom duperar sig själva att det dom gör är rätt. tänk vilken lycka och frihet dom skulle få känna om dom tog sig ur sina hemsydda tvångströjor. jag hoppas det ordnar sig mikael och önskar en god jul...

Anonym sa...

Har du n[gon bra advokat?

Mikael Styrman sa...

Till Er alla en God Jul.

Till Ulf:

Det är naturligtvis lättare att aldrig kröka rygg än att räta på den rygg man redan krökt.

Man kan hoppas att folk ska lyckas göra det men det krävs en betydande katalysator för att det ska ske. Men undrens tid är väl inte förbi...?


Till Anonym:

Ja, faktiskt flera.
Problemet med dem är att de bara är bra om de får fungera i ett hederligt system.

Vår rättsordning förutsätter att rättsväsendet håller sig okorrumperat men vi har inte byggt in några funktioner i systemet som ska hålla det okorrumperat.

Det förutsätts hålla sig hederligt ändå. Vilken naiv och barnslig idé.

Om rättssystemet är korrumperat är det som om advokaten är bakbunden.

Anonym sa...

Kan du ellern någon av dina advokater beskriva hur det är korrumperat? Vänskapskorruption? Underslev? Annat?

Mikael Styrman sa...

Svar till Anonym:

Helt kort: Det där är mycket nära tiotusenkronorsfrågan. Kan man beskriva exakt hur korruptionen ser ut kan man också ringa in vem som ägnar sig åt den och sätta stopp för det. Men det är inte så lätt. Korruptionen är mycket omfattande. Man kan nästan säga allomfattande. Den använder sig av alla till buds stående medel. Alla trick i boken och även sådana trick som ännu inte finns i boken. Den verkar direkt och indirekt. Den är vänlig, uppskattande och omtänksam och om det inte biter är den hotfull och otrevlig, även det både direkt och indirekt. Ibland kan det vara mycket svårt att identifiera korruptionen och förstå att det är det man är utsatt för eller inblandad i. Andra gånger, exempelvis när man hamnar under en tunnelbanevagn eller får en ståplats i Nybroviken eller sittplats i Hammarbykanalen råder inte minsta tvekan.

Jag ska snart lägga ut en blogg vars arbetsnamn just nu är ”Alf Capone och Judas-Roope” i vilken några av korruptionens ansikten belyses.

Det kan sägas mycket mer i frågan men jag sätter den bakom öronen och sover på den, så får vi se om det kommer ut något mer.

Stoppa smot och heja HV sa...

Grattis till den hävda häktningsdomen. Hoppas att Du hittar någon möjlighet att få tillbaka det som är Ditt! Förresten har Du verkligen sålt el som elhandeslbolag utan att betala till någon balansansvarig??
Låter ju otroligt dumt!!

Anonym sa...

Att företaget är "kärnfriskt" , men hur är de med dig själv? har du undrat om de e du som kanske lider en släng av något ?

Ötåbo sa...

De kan väl låta dig vara hemma tills över jul. Men i mellandagarna borde de hämta in dig. Dags att göra rätt för dig. Betala tillbaka till samhället.

Vi hörs väl omkring 2015?

Anonym sa...

Enligt min mening använder sig MS av fel taktik när han trilskas med rättsväsendet. Han förlorar själv hela tiden på det. Han borde istället samarbeta med berörda myndigheter och personer och försöka medverka till att ordna upp det som har gått snett. Att bete sig som MS gör väcker sannerligen inga sympatier hos de normalt begåvade.

Mikael Styrman sa...

Svar till Stoppa smot och heja HV:

Tack.

Det här har Du kanske skrivit med ett leende på läpparna?
Det låter faktiskt otroligt dumt, det Du beskriver att vi kan ha gjort.
Jag kan inte motstå att knyta an till den gamla historian:

"- Ni tycker att det här låter enkelt, men vänta bara tills jag har förklarat."

Och ungefär så är det med det här fallet.
Jag kan inte göra det just nu.
Men det är ännu ett stycke fantastisk svensk korruptionshistoria - kommer på bloggen snart.

Svenska Kraftnät jagar Ekfors Energi men det är mest en värdemätare på hur många statliga och politiska koryféer som har svansen i kläm.

Kanske tappar vi en och annan hammare på den där svansen under resans gång...

Mikael Styrman sa...

Svar till Anonym:

Vilken spännande fråga.
Ja, nästan varje dag när jag läser tidningen eller ser på nyheterna i TV frågar jag mig om jag är den enda som är klok i en värld som nästan bara består av idioter. Eller om det är jag som är idiot och alla de andra är kloka.

Men när jag då analyserar vad som händer i omvärlden i allmänhet och i Sverige i synnerhet så är ju frågan lätt besvarad.

Mikael Styrman sa...

Svar till signaturen Ötåbo:

Du verkar inte lycklig?
Kanske är Du rädd för en situation utan en Mikael Styrman att rikta mobbens uppmärksamhet mot?
Men Ni hittar väl snart någon annan att förfölja.
Samhällets sammanbrott finns ju kvar och det blir bara tydligare för varje dag som går vad ni idioter har ställt till med.

Mikael Styrman sa...

Svar till Anonym:

Hos normalt begåvade, och däröver, väcker det nog både förståelse och, har jag märkt, även respekt vad jag gör.

Det som avgör vilka känslor man hyser är inte vad jag gör och inte gör. Det är istället hur mycket man vet och förstår av vad som händer. Den som bara har mediabilden, den sanktionerade propagandabilden, kan naturligtvis inte annat tycka än att jag bär mig underligt åt. Den som vet mer eller kan läsa mellan raderna har strax en annan åsikt.

Hos aningslösa indoktrinerade puckon är det ju däremot alltid en gåta vad som händer i världen.

Sen när Du blir stor lär Du Dig förhoppningsvis skilja på ett fungerande rättsväsende och en korrumperad gangstermobb. Det tycks Du ha lite svårt för nu.

Det blir nog lättare sen när det är Din egendom som står på tur för att stjälas.
För så är det ju här i världen.
Det är med rättssäkerheten ungefär som med yttrandefriheten.
Thomas Jefferson, en av upphovsmännen till den amerikanska författningen, och senare även president, sa om den:

”Yttrandefriheten kan inte begränsas - den kan bara förloras.”

Så är det nog med rättssäkerheten också. Den kan inte begränsas - bara förloras.
Antingen finns den för alla. Eller så finns den inte alls. Det finns inget mellanting - rättssäkerhet för vissa, sådana som är med i rätt parti, känner rätt folk, har rätt släktingar osv - som det är i Sverige idag. Det är inte rättssäkerhet. Det är rättsröta.

Rättsröta är i sig självförgörande. Den övergår antingen i återupprättad rättssäkerhet under tumultartade former eller i djungelns lag. Det paradoxala är att det är de krafter som skyddar och hjälper fram rättsrötan som har mest att förlora på att djungelns lag inträder.

ulf sa...

jag ser att pöbeln gläfser i hasorna, inkompetenta makthavare, och och en gläfsande pöbel går alltid hand i hand, nuförtiden har dom också ryggradslösa journalister i släptåg, alltså de som ska granska makten tar parti för den, regelbrott nr ett för en journalist. men vad kan man förvänta sig när vi skräms till att bli pk människor via kontroll,hot och övervakning. rättshaverist är ett ord som detta pack älskar att ta i sin mun, det ger ett kortvarigt maktrus, när sedan sanningen kommer fram som tex pudasfallet, mår man dåligt och ger sig på något nytt offer i en tragisk dödsspiral. god jul och låt inte korparna landa...

ulf sa...

såg att frankrikes president 1995-2007 jacques chirac fällts för korruption och maktmissbruk, och fått två år villkorlig dom, men domaren har väl bara hjärnspöken..eller ?..

Ötåbo sa...

...vi som inte begår brott, kan lugnt forotsätta våra liv som vanligt. Du försvinner igen, vad blir det nu 33-4 år? ...vi glömmer dig, tills du en dag sitter på Rogers igen.

Anonym sa...

Det man kan konstatera är att det MS är mästare på är att anklaga andra människor för brottslig verksamhet och klandervärt leverne.
Men hur är det med hans eget leverne? Har han inte suttit inne för ekonomiska brott och är det inte så att han har fortsatt begå dessa brott och på nytt blivit dömd till fängelse som han snart tvingas börja avtjäna.
Är det inte dessutom så att karln även har näringsförbud, vilket naturligtvis endast drabbar de företagare som missköter sina åligganden.
Att klaga på andra kan därför vara ett sätt för MS att försöka flytta fokus från sig själv och sina egentillverkade misslyckanden som företagare och medmänniska till påhittade argument. En sorts verklighetsflykt.

Mikael Styrman sa...

Fortsatt svar till signaturen Anonym:

Sen, när en halvgalen psykopat som är systerson till en vice riksbankschef, och vars mosters man en gång i tiden var minister, vill ha Ditt företag och Ditt hem, får Du väl komma ihåg att samarbeta med myndigheterna, Du som är normalbegåvad.

Mikael Styrman sa...

Svar till Ulf:

Ja, korrumperad massmedia är naturligtvis all rättsrötas moder.
Det är ju den som gör det möjligt att styra och manipulera mobben.

Det är ofrånkomligt att korparna kommer åt att skita på en, och även hacka, genom sina massiva anfall. Det går tyvärr inte att vara företagare utan det stöd som ett fungerande rättsväsende innebär. Det blir som att försöka försvara sig mot korparna men med både armar och ben fjättrade.

Det går med andra ord inte att värja sig i ett genomkorrumperat system och att fortsätta att vara hederlig. Man måste uppenbarligen välja mellan att bli systematiskt plundrad eller sänka sig till den organiserade brottslighetens nivå. Eller höja sig, som det snarare innebär i Sverige.

Även jag noterade, inte utan förvåning och tillfredsställelse, att Jacques Chirac blev dömd för korruption och maktmissbruk. Skulle det trots allt finnas hopp för det franska rättsväsendet, tänkte jag först? Efter att ha smält intrycken noterar jag att han fick villkorligt. De solkar hans renommé på gamla dagar men skickar honom inte i fängelse.

Kanske någon som han motarbetat tidigare, när han hade makten, och som nu var i position att ge tillbaka för gammal ost? Kanske någon av de egna som stack honom i ryggen? Men knappast tillräckligt kraftfullt för att styra upp Frankrikes genomkorrumperade politik och byråkrati.

Det är ju synd naturligtvis. Det är förekomsten av korrumperade politiker i toppen som gör det möjligt att låta den statliga organiserade brottsligheten åka över halva jordklotet till Nya Zeeland och sänka Rainbow Warrior.

En politiker som är korrumperad kan inte kontrollera den organiserade statsbrottsligheten som jäser och vill upp. Det blir istället så att statsbrottsligheten kontrollerar politiken - i Frankrike lika väl som i Sverige.

Senaste exemplet i Sverige är avlyssningssnusket som skurkarna vallade genom riksdagen med hjälp av uppenbara lögner om hur det skulle bli. Lögner som nog ingen egentligen trodde på då när de uttalades heller. Nu, redan innan den första ”kontrollstationen” släpps IB-psykopaterna lös i folkets namn och i deras hem och sovrum. Fy fan, vilket samhälle dessa korrumperade och kriminella kräk begåvar oss med.

Mikael Styrman sa...

Svar till signaturen Ötåbo:

...kan lugnt fortsätta sina liv som vanligt, menar Du?
Och bli plundrade av Dig och Dina kumpaner.
Betala in hela livsinkomsten i skatter och avgifter.
Utan att få något för den.
Gå här i mörkret och sparka.
Vanka runt plågad i operationsköerna.
Inte få någon vård när man blir sjuk.
Köras länet runt i ambulans.
Om man överlever ambulanstransporten
låsas in på nätterna på ålderdomshemmet
och packas in i piss
och serveras oätlig storköksmat
som ingen vet säkert ens i vilket land den lagats.

Och sitta på Rogers
och spela bort de sista kronorna
som inte politikerna och byråkratin stulit
spelande bort dem på statens lotteri - vems annars?

Den enda ljuspunkten
och det enda glädjeämnet i livet
är hoppet om att det ska gå åt helvete för någon annan,
som om de skulle bli lyckliga av det.

En del hamnar säkert i bitterfacket för resten av livet.
Men de får leta efter orsaken till sin bitterhet någon annanstans.
Man bör rikta bitterheten mot dem som orsakat den.
Mot dem som plundrat en på nästan hela sin livsinkomst
för att man skulle bli lycklig i folkhemmet, som de lovade.

De hjälper föga att gå omkring och demonstrera mot sig själva
om man lika förbannat är dummare än en renflock
och låter sig luras eller skrämmas att rösta på skurkarna igen vart fjärde år.

Anonym sa...

Hur fan orkar du bo kvar där uppe, Micke? Asen ger sig aldrig och du är outnumbered. Flytta medan du ännu har förståndet kvar och innan du går från ord till handling.

Mina sympatier har du.
/Roffe

Anonym sa...

En fundering. Du skriver om DITT bolag, men i lokalpressen har det stått skrivet om minoritets ägare och om välbärgade Tornedalingar som köpte aktier i bolaget för snart 100 år sedan så det kom in kapital så elnätet kunde byggas. Har du löst in samtliga aktier och är du ensam ägare?

Anonym sa...

http://www.theoakinitiative.org/oak-leaf-16

SD

Mikael Styrman sa...

Svar till Anonym:

Se där, vad som poppade upp ur den svenska nazistiska byrålådan. Javisst är Mikael Styrman dömd för ”ekonomiska” brott, visst har han suttit inne och visst hotas han av näringsförbud för fortsatta ”ekonomiska” brott ”vilket naturligtvis endast drabbar de företagare som missköter sina åligganden.”

”Egentillverkade misslyckanden som företagare och medmänniska”, påhittade argument och verklighetsflykt skriver Du om.

Vi ska ha Dina anonyma ord ringande i öronen

när vi i fortsättningen läser om samarbetsmoderat- och centerpolitikernas barn som brände ned min gård och hur det politiserade och korrumperade rättsväsendet först saboterade polisutredningen och sedan domstolsprövningen,

när vi läser om hur Ekfors koncession drogs in rättsvidrigt och godtyckligt av politiska skäl,

när vi läser om hur Mikael Styrman dömdes för skattebrott, förlorade avdragsrätten för momsen och belades med skattetillägg i våra ”oförvitliga och opolitiska” förvaltningsdomstolar, för att ha sålt en tillgång från en rörelse före skatt till en annan rörelse före skatt,

när vi läser om hur sosse-, center- och moderatnazisterna startade rena judeförföljelserna mot oss när vi köpte en gård i Falun, hur man skamlöst stal skog för 20 miljoner och såg till att polisen inte ryckte ut till gården när man gjorde inbrott där, hur den statsunderstödde Wallenberg skickade fram en korrumperad tjänstemän att vittna falskt om hur en av Sveriges bästa stolpskogar var krokig och dålig för att Mikael Styrman skulle dömas till fängelse,

när vi läser om hur staten i 15 månader helt godtyckligt tagit alla intäkter ur rörelsen, samtidigt genom Kronofogde-Amt:en tagit alla tillgångar, många gånger skuldernas värden i mät för att begränsa det ekonomiska utrymmet, samt hur man numera, som i Tyskland 1938, fritt får handla i Mikael Styrmans butik utan att behöva betala och hur det allmänna går i täten för plundringen.

Vi lär bara kunna läsa om det här på min blogg eftersom det är lika osannolikt att det skulle komma fram i svenska media som att man i tyska media skulle ha kritiserat Adolf Hitler 1938.

Och javisst har Mikael Styrman suttit inne. Så gjorde även Václav Havel i Tjeckoslovakien, Alexandr Solzjenitsyn i Sovjetunionen och Nelson Mandela i Sydafrika, för att nu ta några mer välkända exempel på människor som satt sig till motvärn mot stater som tagits över av brottslingar. Alla var de mycket kloka och framstående men ändå samtidigt vanliga människor som inte tolererade förtryck och orättvisor. Alla överlevde de också och kunde bevittna sina länders respektive diktaturers och plågoandars sammanbrott.

Ja den skillnaden finns förstås att Nelson Mandela hade deltagit i attentat mot diktaturen, något som historieböckerna tenderar att ”glömma bort” numera. Han var å andra sidan så klok och människovänlig att han ledde en fredlig revolution efter vilken straff inte utmättes åt diktaturens ledare och hantlangare. Det ska nog inte den svenska diktaturens slödder och överlöpare räkna med att är någon regel som alltid leder till efterrättelse. Nelson Mandela var en ovanligt klok person, en sådan som det inte nödvändigtvis går flera av i en världs befolkning. Det kan lika gärna bli den gamla franska modellen i Sverige. Det skulle kännas rättvisare, tycker jag i skrivande stund.

Mikael Styrman sa...

Svar till Roffe:

Tack för Dina ord.

Vi försökte flytta härifrån för fjorton år sedan. Tyvärr visade det sig att den svenska grova brottsligheten var bättre organiserad än vi trodde och de organiserade en nästan ofattbar kampanj mot oss i Falun, mot en ung inflyttande barnfamilj.

Därav har vi förstått att de finns överallt och är välorganiserade och sekteristiska. Vi kommer förmodligen aldrig att få vara i fred för dem. Annat än om vi lyckas kämpa ned dem och få dem placerade där de hör hemma - i fängelse eller möjligen i giljotiner.

Det var förresten en centerkvinna som drog lasset när man stal vår skog i Falun - en centerkvinna! De som folk luras att tro att är jord- och skogsbrukarnas försvarare.

Jag tror att många anar sambandet mellan Sven-Erik Bucht, hans kompis Per-Ola Eriksson och den tidigare partiombudsmannen i Norrbotten Maud Olofsson, och vilken roll de har spelat i dessa frågor.

Det tråkigaste är kanske att den sekterism som vi förr, under långvarigt sossestyre, kunde intala oss att var ett socialdemokratiskt fenomen, senare visat sig vara lika etablerad i de borgerliga partierna. Tyvärr tycks de vara lika hänsynslösa, omoraliska och egennyttiga kålsupare allihop.

Men det är klart Roffe, att hade vi inte haft så mycket fasta tillgångar här uppe så hade vi nog farit för 30 år sedan. För som en företagare från Kuivakangas brukar säga: intelligensen har flutit söderut med torneälven, till södra Sverige. Och han har naturligtvis helt rätt. Kvar finns många tysta och försiktiga människor, som oavsett vad de tycker, väljer att tiga still och så finns det en skränig och hotfull mobb omkring de ledande politiska penalisterna - en mobb som kan få en chimpansflock att framstå som en högintellektuell nobelkommitté.

Mikael Styrman sa...

Svar till Anonym:

Jag äger och kontrollerar över 95 % av aktierna. Resterande är spritt i små poster på närmare 300 sleeping-partners, därav det lite förenklade uttrycket.

Helt kort:

Bolaget startade 1916 med lokala företagare som dragare.
Teckning av aktier i bygden.
Företaget på obestånd efter stora investeringar.
Personer som gått i borgen för bolaget tvingades infria sin borgen.
Min farfar rekryterades till bolaget för att försöka få ordning på dess affärer i början av 1920-talet.
Konkurs kunde undvikas.
Min farfar började förvärva aktier i bolaget.
Stiftarna förstod inte, hade inte ekonomisk möjlighet eller ansåg sig moraliskt förhindrade att förvärva aktier i bolaget efter att tidigare ha uppmuntrat människor att göra det, med inte allt för lyckat resultat.

Från denna ganska magra start har bolaget segat sig upp och har numera, enligt så vitt bekant, samstämmiga branschmänniskors bedömning, ett av landet absolut driftsäkraste nät. Så driftsäkert, att det blivit ett hot mot de krafter som dränerar de stora nätbolagen, utan att klara av att driva näten på ett tillförlitligt sätt.

Och numera är företaget föremål för de svenska nazisternas variant av den arisering som de tyska nazisterna genomförde under andra hälften av 1930-talet.

Mikael Styrman sa...

Svar till SD:

Tack för en mycket upplysande länk. Den borde alla få läsa under sin skolgång, på gymnasiet till exempel.

Tyvärr är det väl så, att många av de som bäst skulle behöva läsa detta inte kan läsa engelska, knappt kan läsa svenska. Men de läser väl å andra sidan inte min blogg...

Jag har själv aldrig fått ”Anschluss”, den tyska annekteringen av Österrike 1938, belyst ur Österrikiskt perspektiv. Det är kanske inte så konstigt. Det ligger nära till hands att anta att de svenska övervintrande nazisterna i statsförvaltningen medvetet valt bort sådan information.

Jämförelsen är ju skrämmande aktuell, nazisternas arbetssätt extremt lik den svenska byråkratins metoder.

Även slutsatsen att det inte finns något ställe kvar att fly till sedan de mänskliga rättigheterna förlorat även i USA är intressant. Vad ska vi dra för slutsatser av detta? Är de goda krafterna i förväg dömda att för överskådlig tid förlora striden? Är det så här undergången ser ut för vår civilisation? Eller finns det en annan väg? Ett sätt på vilket ondskans makter kan besegras och frihet, rättvisa och demokrati införas?

Anonym sa...

Tack för en lysande blogg.

God jul alla människorättskämpar önskar medborgare punkt net

Ner med Sveriges alla korrupta och lögnaktiga småpåvar!

Glöm aldrig: Lögnen är en konstruktion, som rasar ihop med tiden som ett gammalt hus. Sanningen är outplånlig!

Mikael Styrman sa...

Svar till Medborgare.net:

Precis - därav mörkläggningar och sekretessbeslut.

Våra pampar duger snart inte till att göra någonting över huvud taget
utan att skämmas för det dom gjort så till den milda grad
att de tillgriper sekretess och mörklägger.

ulf sa...

politisk makt urartar alltid till godtycke om den inte styrs av en moralisk form, ett styrsystem som garanterar likhet inför lag och konsekvens i suveränens handlande.
skrev immanuel kant, han såg det ingen politiker i dag har förstånd att se.
den demokratiska strukturen hos makthavarna är idag helt otillräcklig, man har ingen förmåga att hålla stången mot dom ekonomiska makterna och hamnar alltid i en härva av godtycke.
vi behöver en ny demokratisk författning, men jag ser ingen politiker kapabel att förstå detta, varken här eller inom eu.
vi lever farligt, utan fungerande rättstater har vi ingen framtid, eller som kant så vist sa "verkliga rättstater för inte krig med varandra"...