måndag 12 december 2011

Maskarna vrider sig


.

Maskarna vrider sig när kroken närmar sig. Det vet varje fiskare.

Det antyds skamset från de politiska partier som nu känner efter hur isen bär, att det i Stasis arkiv även finns oskyldiga personer som skulle kunna ta skada av ett offentliggörande. Det kan säkert finnas oskyldiga med där. Men det är ju ingen anledning att inte släppa materialet fritt.

Det fanns svenska psykopater som skaffade sig själva fördelar genom att hjälpa de Östtyska förtryckarna. Genom att förstöra andra människors liv således. Inte är det särskilt konstigt att de nu försöker slingra sig undan sitt ansvar. Och det är inte heller att förvånas över, att de försöker göra det genom att fegt gömma sig bakom ryggen på oskyldiga. Så gör psykopater.

Vi vet en del sedan tidigare. Exempelvis vet vi äldre och minnesgoda en del om vilka ledande politiker, i Birgitta Dahl-generationen, som reste frekvent i Östtyskland och slickade bland annat mördaren och förtryckaren Erich Hoenecker & Co i alla tillgängliga kroppsöppningar. Det var ungefär samtidigt som Birgitta Dahl och Jan Myrdal m fl var Pol Pot-kramare och hjälpte till att mörklägga morden på 2 miljoner kambodjaner.

Vi vet det inte för att dessa pampar, dåtida och kanske i viss mån nutida, har gjort offentlig avbön. Vi vet det inte heller för att svenska media skulle ha stått på barrikaderna för att reda ut det här. De har tigit tappert - skamset eller inte - vilketdera kan vi inte veta. Vi vet det inte heller därför att representanter för de svenska storföretag vilka var Östtyska ”hovleverantörer” skulle ha klivit fram och gjort upp räkningen med sitt skamliga förflutna. För det har de inte.

Den som inte har någon egen ko på isen behöver knappast gråta krokodiltårar för att det kan finnas oskyldiga i Stasis rullar. Svenskarna är sannolikt mer vuxna än sina myglande politiker och förstår att det inte handlar om något rättegångsprotokoll från en domstol i en rättsstat utan om brottslingars arbetsmaterial.

Det är nu hög tid att vi får veta. Att Sverige gör upp med sitt skamliga förflutna som samarbetspartner och medhjälpare till folkmördare och folkförtryckare. Anständigheten bjuder, att svensk media tar täten och utsätter det myglande patrasket, som ännu försöker mörklägga sina snuskaffärer, för ett sådant medialt tryck, att allt annat än att Sverige gör upp räkningen med denna vedervärdiga hantering blir en omöjlighet.

Övertorneå den 12 december 2011
Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: