torsdag 2 januari 2014

Även vår framtid?

.
Dagens Nyheter skriver på onsdag kväll om en misstänkt våldtäktsman, i Sydafrika, som stenades och piskades till döds och därefter lämnades på gatan.

Kanske en föraning om vår egen framtid med ett rättsväsende som håller grova brottslingar om ryggen, låter köpa in oskyldiga i fängelse för att de ska kunna plundras och som dömer attrapper för att skydda de verkliga gärningsmännen?

Mutholm torsdagen den 2 januari 2014
Mikael Styrman
.

2 kommentarer:

Nils sa...

Hur kan Du säga "ett rättsväsende som håller grova brottslingar om ryggen"...dom skitarna är ju värst själv..med Lambertz i spetsen..eller har jag fel..??

Mikael Styrman sa...

Du har rätt. Min avsikt var mer att beskriva domarnas roll i den organiserade brottsligheten. Jag menar att deras värv inte är att driva bank eller mutande storföretag med exempelvis tillverkning av vapen eller tåg, korrumperat el- eller televerk, massaindustri med ryggsäcken full med luft osv. Domarna fungerar mera som en serviceinstitution. Som leverantör av rättsröta, som skyddar brottslingar och låser in konkurrenter.

Naturligtvis är det ett mycket grovt brott att vara korrumperad domare, eller åklagare. Ett fungerande rättsväsende är den kanske viktigaste byggstenen för en god utveckling i landet. Alla länder med erkänt korrumperat rättsväsende går kräftgång och har haltande näringsliv.