onsdag 8 januari 2014

Erdogan, Al Assad & von Ribentrop

.
Enligt uppgifter i svenska media vill Turkiets premiärminister Erdogan avsätta Syriens president Al Assad.

Det kan man mycket väl tänka sig att han vill. Särskilt nu när nästan hela Erdogans egen regering tvingats avgå efter korruptionsanklagelser och dessutom har uppmanat honom själv att avgå, vilket han dock hittills har vägrat.

Men det blir nog inte Erdogan som avsätter Al Assad mot bakgrund av att Erdogan snart inte bara är utan regering utan även utan polis. 350 poliser, inkl höga chefer, sparkades idag i Ankara.

Men vad säger då USA:s sändebud i Sverige, Turkiets främste tillskyndare i EU, Carl von Ribentrop? Förbättrar eller försämrar dessa monumentala mutskandaler Turkiets möjligheter att bli medlem i EU? Eller spelar det ingen roll med den korruption som redan finns i EU?

Är det rent av så att Turkiet har mest att förlora på ett EU-medlemsskap? I Turkiet tycks man ju ännu bli avsatt, få sparken eller avgå när man fastnar med händerna i syltburken. Det är ju något som man tycks ha slutat med i EU. Åtminstone i Sverige.

Vad gör förresten Carl von Ribentrop just nu? Fördjupar han sig ännu i ryska HBT-frågor? Eller har han upptäckt att en av hans intressantare partner, som han och hans regering förser med fabriker för tillverkning av terrrorverktyg, behandlar HBT-personer långt mycket värre än Ryssland? Sitter han rent av på kammaren och väntar på besked från husse om hur han lämpligen bör berömma Saudi-Arabiens HBT-politik?

Mutholm tisdagen den 7 januari 2014
Mikael Styrman
.

2 kommentarer:

Anonym sa...

"Är det rent av så att Turkiet har mest att förlora på ett EU-medlemsskap? I Turkiet tycks man ju ännu bli avsatt, få sparken eller avgå när man fastnar med händerna i syltburken."

Jag förstår att det här gäller Turkiets eliter, vanliga människor har ju inte den möjligheten. Men. Det finns en annan poäng. Turkiet ligger mitt emellan. Det är en av Turkiets stora styrkor. Turkiet tillhör både Östeuropa, mellanöstern och europa. Att välja en av dessa entiteter. Det är att inte längre befinna sig mitt emellan. Att förlora det som är en turkisk fördel.

Anonym sa...

Afrikaner till Övertorneå.

http://www.friatider.se/sverige-tar-over-israels-afrikaner