onsdag 16 december 2015

Censur räddade vacklande TV-politruk

.

När den gamla TV-politruken Marianne Rundström och hennes kollega Pelle Nilsson, i Gomorron Sverige, idag, intervjuade Aftonbladets hittillsvarande chefredaktör Jan Helin (publisher på amerika-krypande journalistisk svengelska), nu blivande programdirektör på SVT, passade han på att replikera på någon pik om kvällstidningsjournalistik. Han sade något om att det anses att alla på SVT är miljöpartister…

Det fick Marianne Rundström att både gunga till ordentligt och tappa mimiken så till den milda grad att censuren i kontrollrummet var tvungen att styra om kamerorna. Det var tydligen inte så populärt, men uppenbarligen desto träffsäkrare.

Marianne Rundström får väl försöka lugna ner och rehabilitera sig. Kanske kan hon ta ett nytt varv på veven med rehabiliteringen av maffians handgångne man, förre Jämo:n Clas Borgström, känd för sin roll i justitiemorden mot Thomas Quick, som dömdes för åtta mord för att skydda maffiafolket som verkligen var inblandade i morden och deras efterspel. Då kan man igen, under avspända former, och hemma hos-reportage, spela lite piano och föra förfinade diskussioner, så att alla förstår vilken fin politruk Borgström är. Då är förstås Rundström på sin mammas gata.

Södertälje onsdagen den 16 december 2015
Mikael Styrman

.

1 kommentar:

Anonym sa...

Tack för att du delar med dig av klippet till oss som inte ser på teve längre.
Typ så här:
"Du tycker inte att det finns ett problem med din partiskhet Jan Helin?"
"När absolut inte! Jag kommer ju att sköta mitt jobb objektivt även om jag är partisk. Det är absolut inget konstigt med det. Tvärtom!"