fredag 11 december 2015

Hittapåjobb tacken till Reinfeldt

.

Ett påhittat internationellt bullshitjobb blev tacken till Reinfeldt. För vad? För att ha satt Sveriges intressen åt sidan? Reinfeldt går därmed i ungefär samma fotspår som sina nordiska företrädare som valt Quislingvägen och sedan belönats av USA med bullshitjobb eller välbetalda drängjobb, vilka även om de inte ger något att känna stolthet över så åtminstone ger god försörjning livet ut.

Reinfeldt uttrycker att frågor om öppenhet, transparens och ansvar alltid legat honom varmt om hjärtat. Men vi som sett saken ur verklighetens perspektiv landar nog gärna i slutsatsen att slutenhet, hemlighetsmakeri och ansvarslöshet varit Reinfeldts käpphästar.

Att utnämningen eller nomineringen avser ett hittapåjobb tyder inte på någon större respekt från uppdragsgivarens sida. Snarare ett tecken på förakt?

Södertälje fredagen den 11 december 2015
Mikael Styrman

.

1 kommentar:

Anonym sa...

Nordea år 2014 och lite styra olja hade annars vart ngt.
2014 tjänade Nordea 51 212 295 800 kr på att sätta räntebärande skulder i cirkulation. Det vill alltså säga att en av Sveriges fyra storbanker tjänade mer än 14 kronor per person och dag enbart för att pengar cirkulerar i Sverige som räntebärande skulder skapade av privata banker ur luft. Och det finns ytterligare tre banker bara i Sverige som extraherar pengar ur samhället på samma sätt.

Det är denna kostnad som alltså gör så att det finns allt mindre och mindre pengar i samhället och kostnaden ökar med tiden. Hastigheten i vilken pengarna extraheras ur ekonomin ökar alltså för varje år, vilket alltså är skälet till det enorma flyktingmottagandet och den kreditexpansion detta kan leda till när dels staten ökar den offentliga skuldsättningen med 1 miljard kronor om dagen och fördelningen av skuldmassan blir mindre per person med fler skuldslavar i systemet.

Privatskuldsättningen ökade sommaren2014 från tidigare 6% skuldtillväxt per år till mer än 7% skuldtillväxt per år. Detta ger mycket dåliga utsikter i ett land som redan har världens högsta privatskuldsättning och framförallt kommer fallet vara mycket högre när det väl kommer.

På grund av detta kommer också bankerna att söka finna andra saker att skylla det ekonomiska förfallet på. De kommer bland annat att peka på invandringen som ändock är tvungen att vara vad den är enbart på grund av bankernas behov av genom krig säkra naturresurser som oljan i Mellanöstern (vilket i sig skapar flyktingvågorna) och dels för att kunna kreditexpandera på hemmaplanen (vilket är skälet till att man så humanistiskt jagar papperslösa, eftersom människor utan papper inte kan skuldsätta sig).

Deras mål är att uppretade, uppgivna och förargade folkmassor skall angripa varandra när skiten träffar fläkten. Folk ställs därför mot folk på horisontalplanet och människor formateras nu till att hata det ena eller andra men inte titta åt grunden till problemen.