lördag 26 december 2015

Julen, en maffians och kleptokratins högtid

.
Inför Jul- och Nyårshelgerna, liksom inför andra forna kristna storhelger, numera konsumtionshögtider, såsom Påsk, Pingst, Allhelgona samt även inför eller under semestern, rensar maffian och kleptokratin bordet.

Samhällskontraktet - det verkliga inofficiella - inte det officiella låtsaskontraktet - bjuder att då får alla besvärande ärenden som åker runt som en het potatis i munnen, klaras av den offentliga smygvägen.

Makthavarna och byråkratin skickar ut känsliga beslut och domar, avhandlade långt i förväg, men i smyg offentliggjorda och låtsaspublicerade under dessa tider.

Medborgarnas del i samhällskontraktet är att inte fördjupa sig i vad kleptokratin håller på med när medborgarna ska konsumera sig lyckliga.

”Den tredje statsmakten” kallar skurkarna i media sig. Deras del i samhällskontraktet är dels att inte störa medborgare och kleptokrati under konsumtionshögtid men också att låta bli att göra det efter högtiden. I kontraktet ingår nämligen att allt som publiceras inför stora konsumtionshögtider har Carte Blanche och därför inte får granskas, kritiseras eller i onödan offentliggöras - inte heller efter konsumtionsfesten.

En annan fördel för kleptokratin med dessa konsumtionsfester är att då får man enligt känt och beprövat mönster trakassera dissidenterna som annars lägger sig i och kritiserar tjuveriet. Då får man ta gamla ärenden - ofta flera år gamla - skicka ut dem lagom till jul för att trakassera de förhatliga dissidenterna. Det är då för sent för dissidenterna att hinna svara inför jul. Chefskleptomanerna är på långsemester och smutsgörat genomförs av nyanställda eller politiskt pålitliga och lojala fotsoldater, varför chefskleptomanerna genom kleoptokratins etablerade dramaturgi kan undgå varje form av ansvar, även det moraliska. Det juridiska undgår man ju genom att rättsväsendet är en del, och en viktig del, av kleptokratin. Sedan räknas tiden fram till verkställande av kleptokraternas åtgärder under jul- och nyårshelgerna, medan människorna är på semester, inte varseblir vad som pågår och inte heller hinner vidta åtgärder för att förhindra skadan. Det blir inte som lagstiftarna låtsats gentemot folket att det ska bli. Men det på ett utmärkt sätt för alla skurkar i den kleptokrati som övertagit vårt samhälle.

Umeå lördagen den 26 december 2015
Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: