måndag 24 maj 2021

EU och USA visade Lukasjenko vägen

 .

Vår gränslösa utrikesminister Ann Linde är ute i media och skämmer ut sig och regeringen igen. Knappt har ekot klingat av efter den svenska statens - läs: NationalSocialdemokratins - ljusskygga miljardstöd till Lukasjenko - med trolig kickback under bordet - så vill den skamlösa Linde dra en våt filt över våra korrupta elements samröre med den Vitryska diktatorn. Därmed för hon de svenska väljarna bakom ljuset - igen - utan att de verkliga drivkrafterna bakom mygelaffärerna med Vitryssland nagelfarits!


Det är naturligtvis upprörande att Lukasjenko med jaktflyg har omdirigerat ett Ryanair-plan på väg från Aten i Grekland till Vilnius i Litauen och tvingat det att gå ned i Vitryska Minsk, för att där arrestera en oppositionell vitryss. Men äras den som äras bör! Ann Linde vet bättre och bör naturligtvis hålla sig till sanningen, hur svårt det än kan vara för henne.


Vilka var det som gick i täten och visade hur korrupta stater med kriminell ledning, utan att besväras av någon fri och kritiskt granskande journalistik, kan ägna sig åt folksrättsbrott som flygkapning utan efterräkningar?


Det var ju faktiskt EU-staterna som på USA:s begäran stängde sina luftrum 2013 för den dåvarande Bolivianske presidenten Evo Morales flygplan, på väg från Moskva till Bolivia. De tvingade ned hans plan i Österrike och i strid med alla folkrättens regler letade de igenom planet för att hitta Edward Snowden, som man trodde fanns ombord. Det var en nära nog identisk flygkapning, som den nu genomförda i Vitryssland. Den viktigaste skillnaden var att Edward Snowden visade sig inte vara ombord.


Det Lukasjenko har gjort är ju - skam till sägandes - inte värre än vad EU och USA redan gjort själva, varigenom de lagt ribban för Lukasjenko. Då teg i vanlig ordning både våra USA-kontrollerade politiker och våra korrupta media.


Nu låtsas det här korrupta journalist- och politikerpacket vara indignerade och hoppas att befolkningen glömt eller inte genomskådat deras egna skurkstreck och deras dubbelmoral.


Vad var det då som Edward Snowden hade gjort som man ansåg att motiverade EU och USA att bete sig som pirater? Jo, han hade läckt bevis om grov brottslighet i den amerikanska statsförvaltningen både inom landet och internationellt.


Snowden liksom tidigare Bradley, numera Chelsea, Manning samt Julian Assange har alla läckt bevis på grov amerikansk brottslighet och grova folkrättsbrott, vilket renderat dem livslång förföljelse från den grova amerikanska brottsligheten. Inte någon i vår regering och riksdag eller ens i EU har haft tillräckligt med heder och ryggrad i kroppen för att säga ifrån.


Skolgårdarna var, och är, fulla av sådant där ynkligt patrask som inte vågar står för någonting, men som försiktigt kan komma fram och sparka på mössan i skydd av någon större mobbare. Det är en stor olycka för oss alla att sådant patrask med tiden fått framskjutna positioner i Sverige och EU.




Falun måndagen den 24 maj 2021

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: