söndag 23 maj 2021

Några snäpp för långt på ESC:s girighetsskruv

 .

Det har en tid varit ganska uppenbart hur psykopaterna har fått härja bland Eurovisionsschlagerfestivalens arrangörer. Tävlingen har svällt - inte minst i Sverige. Här har ESC övergått från att vara en charmig sång- och musikfestival till att bli ett helårsgeschäft.


Deltagarlistan har kryddats med olika musikriktningar varav många inte har det minsta gemensamt med de som ESC ursprungligen handlade om. De som drivit fram förändringarna hävdar säkert att evenemanget måste få utvecklas, som allt annat i vårt samhälle.


Men det har blivit allt tydligare att alla dessa deltävlingar in absurdum bara handlar om intäktsmaximering, att trigga människor att ringa som satan för att bära fram sin favorit i konkurrensen med andra. Sången och musiken är för arrangörerna numera ett ointressant bihang till alla dans-, ljus- och videoeffekter - blott ett verktyg bland flera - i jakten på tittarnas pengar.


Publikens röster - vilkas antal och belopp vi inte har fått veta - gav ett intressant utfall igår. Det tyder - menar jag - på att publiken - åtminstone flertalet - har genomskådat detta, känner sig manipulerade och utnyttjade, och avstår från att rösta.  Det är förmodligen steg 1 i ett händelseförlopp där steg 2 innebär att man helt vänder evenemanget ryggen.


Arrangörerna har förmodligen vridit några snäpp för långt på girighetsskruven. Det riskerar att leda till att de snart har dödat det som en gång var ett trevligt och underhållande arrangemang.


Nu har det blivit en bögfest med en köckenmödding av olika musikinriktningar, vilka har mycket lite med varandra att skaffa, och vilka bara finns i samma arrangemang för att lura av tittarna så mycket pengar som möjligt.


Falun söndagen den 23 maj 2021

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: