söndag 9 maj 2021

Lördag kväll i tjuvaktiga Falun

.

Kl 23:01 kommer Leif Eriksson från Säter upp och spanar på reservatsparkeringen. Inte riktigt den tid vanliga hederliga människor rör sig på andras gårdar och i naturreservat - inte ens när skogen, som i det här fallet, är stulen av det allmännas banditer.


KCD074,PB,VOLVO,SVART,2015,ITRAFIK,200130,KREDITKÖP,LEIF ERIKSSON,SÄTER


Svårt att veta om det även vid denna sena timma är vanligt folk som är nyfikna av sig och är ute och rör på sig fyra mil hemifrån, mitt i natten, eller om det är folk som har svårt för att skilja på mitt och ditt. Om man bara är nyfiken går det ju bra att vara det tidigare på dygnet, när folk är vakna eller när man ser något. Därför måste det väl bli slöddervarning tills motsatsen är bevisad.


Kl 23:51 var det dags igen. Den här gången kommer slöddret från Säter. Det är Gösta Martinsson som är ute och rör på sig mitt i natten i sin vita Audi Avant och velar fram och tillbaka flera gånger - bryta sig in eller inte bryta sig in? Det blev faktiskt rena rama Jönsson-ligan av hela föreställningen.


KBR496,PB,AUDI A4 AVANT 2.0 TDI,VIT,2008,ITRAFIK,171006,GÖSTA MARTINSSON,BJURSÅS


Fönstren var mörktonade från B-stolpen och bakåt. Då är det inte lätt att veta om det är en last med korkade ungdomar som inte är fostrade att kunna skilja på mitt och ditt, som är ute och söker ställen att bryta sig in på. Att det var minst två går ju att se. Kanske var det två knarklangare som funderade på att gömma knark inne på gården, som man åtminstone tidigare haft för vana att göra? Kanske var det två vanliga påtända narkomaner som var ute stal? Ungefär så betedde de sig. Så ivriga att ta sig in att man nästan körde på staketet.


Jag har försökt kolla på nätet för att finna en familjekoppling till någon ungdom med telefon för att kunna ringa upp och be dem dra åt helvete, men det lyckades inte. Inte heller gick det att ringa vare sig bilägaren eller kvinnan i huset. Ingen av dem hade någon registrerad telefon. Så man kan ha sju registrerade fordon, men ingen registrerad telefon. Inget av fordonen är nyare än 2012. Det får nog bli kleptomanvarning tills motsatsen är bevisad.


Nåväl, de anade tydligen oråd. Då får vi väl aldrig veta om det var en billast ouppfostrade ungdomar eller om det var langare, narkomaner eller ”vanliga” kleptomaner. Vi får nog inte heller veta vem bisittaren var.


Falun söndagen den 9 maj 2021

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: