tisdag 25 maj 2021

Regeringen försöker nu distansera sig från kumpanen Lukasjenko

 .

Man kan tycka att det var påfallande enfaldigt av EU:s politiker att inte förstå, att även andra skulle kunna ta till liknande övergrepp som USA genom EU utsatte Bolivias president Evo Morales för, år 2003.


Självklart är det genant att det är så uppenbart att det är begåvningsreserven i EU anförda av någon halvgalen amerikansk stolle av ”Oliver North-typ” som har öppnat Pandoras ask och visat diktatorerna hur man får bete sig. Det var ju de först nämnda som startade allt genom sitt folkrättsjuridiska övergrepp mot Bolivias presidents flygplan.


Ann Linde och den svenska regeringen har nu också lite otur med tajmingen. Lukasjenko tvingade ned Ryanairplanet medan den svenska regeringen ännu kämpar med krishanteringen efter de skumma exportkreditaffärerna med Belarus.


Då måste man ta till tyngre artilleri för att tvätta sin solkiga blus. Det fick bli ett svenskt företag som sysslar med Internet-censur åt Lukasjenko. Men regeringen vill förstås inte kasta den svenska babyn under bussen själv. Rättare sagt - det får inte synas att regeringen ligger bakom. Det skulle skapa för mycket oro bland andra företag, vilkas ibland skumma tjänster regeringen emellanåt - och delvis hela tiden - drar nytta av. Det fick bli en favorit i repris: DN - som alltid i symbios med regeringen - fick göra det ”journalistiskt granskande” reportaget, som slänger det lilla Varbergsföretaget under bussen för att avleda uppmärksamheten från regeringens skumma Lukasjenko-affärer.


För övrigt blir det ganska löjligt när Ann Linde i nästan desperation söker efter något att dölja egna skumraskaffärer med. Det blir till och med komiskt när den svenska regeringen ikläder sig uppgifter som ankommer på det land vilket det nedtvingade flygplanet tillhör. Det skulle man naturligtvis aldrig göra om man inte hade sin egen ko ute på svagisen…




Man måste ju även - om än motvilligt - ge den vitryska diktaturen ett erkännande. Dissidenten de var ute efter var ju faktiskt med på planet. När USA och EU tvingade ned Bolivias presidentplan i Österrike skämde de ju ut sig helt i onödan. Edward Snowden var ju inte med på planet.


Falun tisdagen den 25 maj 2021

Mikael Styrman

.

1 kommentar:

Anonym sa...

Den här Protasevich är tydligen enligt uppgift en riktigt ful figur! Han har varit nere hos nynazistiska Azovbataljonen i Ukraina och "hälsat" på och poserat! Han ska även varit med och skjutit på invånare i Donbass som frivillig på den ukrainska sidan tidigare i sin karriär! Han skulle nog varit efterlyst i vilket land som helst men kan globalisterna använda någon, även uppenbara skurkar som Navalnyj och Protasevich för egna syften så gör dem det! Kaptenen på planet blev inte nertvingad utan valde att landa i Minsk i stället för att fortsätta till Vilnius...Här ligger en hund begraven! Vitryssland har släppt sina inspelningar från cockpit varför dröjer Litauens släppande av sina inspelningar?

Benny