söndag 4 februari 2024

Bättre stämma i bäcken än i ån

 .

Aftonbladet har i skrivande stund en artikel på webben som behandlar problemet med att människor som invandrat från företrädesvis muslimska områden, med en kultur som påminner om det medeltida Europa, tar med sig sin kultur hit och implementerar bland annat sitt hemlands religiösa förtryck i Sverige.


Det som verkar föranleda artikeln är att vissa stadsdelsnämnder i invandrartäta områden har röstat igenom krav på separata simtider för kvinnor och män. Jag har tidigare hört om invandrade män som uppsöker våra badhus och på ett ganska fräckt sätt uppträder både närgånget och oförskämt mot kvinnliga badande. Hur stort och hur allmänt förekommande det är numera vet inte jag, eftersom jag sällan besöker badhus i Sverige. Jag har hört andra nämna att de har slutat besöka badhus just på grund av detta och på grund av att den svenska flatheten och beröringsskräcken resulterar i att ingen håller efter det problemet. Sker kränkningarna bara i enstaka fall är det väl upp till den enskilda besökaren att hantera, möjligen med hjälp av personalen. Men är det, som jag misstänker, alltjämt åtminstone lokalt ett allmänt förekommande problem, är det inte längre bara ett problem för den enskilde utan istället ett samhällsproblem.


Ett lite besläktat fenomen är att män förföljer kvinnor som inte klär sig som kvinnor tvingas klä sig i deras hemländer.


Detta är bara två små exempel på en allmän trend som pekar mot att en medeltida samhällssyn är på väg att införas i Sverige, som Aftonbladet mycket riktigt nämner, och naturligtvis som en direkt och logisk följd av massinvandringen. Det här problemet fanns inte förr i Sverige. Jag tror att det kan bli ett stort problem - om det inte redan är det. Det är naturligtvis mycket lättare att hantera om man stämmer i bäcken istället för i ån.


Jag tror att vår lagstiftning är illa anpassad för att hantera problemet eftersom det inte funnits i vårt land tidigare. Efter att våra stolliga politiker massinvandrat muslimer från områden med en medeltida samhällssyn står vi sannolikt inför en explosion av dylika missförhållanden. Det är nog en sak för regeringen att utreda hur stort problemet är och hur det ska hanteras.


Själv tror jag att lagstiftningen behöver ses över och kompletteras med uppdaterade bestämmelser för att förhindra och beivra exempelvis religiöst förtryck, riktat både mot män och kvinnor - särskilt kvinnor naturligtvis - samt förföljelse av homosexuella. Jag tror också att ny lagstiftning måste medge stränga påföljder och inte bara det vanliga lallandet som aldrig når till mål. Bland annat tror jag att det måste ingå utvisning på livstid bland möjliga påföljder. Annars tror jag att detta, som mycket annat, riskerar att bli ännu ett ständigt pågående gissel för befolkningen - och dessutom helt i onödan.


Regeringen står nog ganska ensam i de här frågorna. De partier som främst ställt till med det här eländet ligger ganska dåligt till i opinionen och kan därför inte förväntas delta med någon större lust i detta arbete. Exempelvis sosseriets - och kanske även MP:s siffror - är sannolikt i vanlig ordning kraftigt överdrivna. Det vet de med säkert om själva och har därför sannolikt mycket svårt att delta i en dylik verklighetsanpassning av lagstiftningen. När den egna platsen vid köttgrytorna hotas blir det svårt att ta i itu med obekväma uppgifter som kan förvärra den egna situationen. Se bara vilket elände de har med att hitta lämpliga politiker som invandrarna kan tänkas rösta på och vilka samtidigt inte är omöjliga för ett demokratiskt parti att företrädas av.


Falun söndagen den 4 februari 2024

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: