tisdag 13 februari 2024

Den svenska semlan har gått i graven

.

Semla före massinvandringen

Det blir allt svårare att hitta svenska semlor. Många bagerier hemfaller numera åt att behaga de många gränslösa människor som immigrerat till Sverige de senaste decennierna.


Det har lett till att semlan, som förr hade en krage av vispgrädde under locket, numera rättare kan beskrivas som ett berg av vispgrädde, med en oproportionerligt liten bulle under grädden. Det är egentligen ingen semla längre. Det är istället någon sorts gräddbulle, som numera kan vara fylld med vad som helst, exempelvis smörkräm och sylt.


Svensk kriminell arabsemla

Jag tror att det finns ett intimt samband mellan den omfattande importen av grovt kriminella och gränslösa människor under senare år och semlans utveckling i gränslös riktning. Det är lätt att göra en jämförelse med den numera bortgångne Jan Stenbeck. Han hade säkert många goda egenskaper, men till hans brister hörde att han var gränslös på alla sätt och vis. Han kunde, enligt artiklar skrivna vid tiden runt hans död, stiga upp på natten, vispa en bunke vispgrädde och sleva i sig all grädde. Helt följdriktigt åt han så småningom ihjäl sig.


När jag och mina söner besökte USA 2001 för att ta emot leveransen av vår nyinköpta helikopter på fabriken i Los Angeles kom vi att sitta och fika på flygplatsen i Denver. Något bord bort från oss satte sig en typisk amerikan. Man kunde se att det var en amerikan, eftersom det skulle gått fortare att hoppa över honom än att springa runt. Han beställde något som skulle kunna liknas vid en Dagobert Krickelin-smörgås. Ni vet Dagobert, Blondies man i den tecknade serien. Han fick in en långfranska fulladdad med grejor. Han gapade större än jag sett någon människa gapa och högg in så att det sprutade dressingar och såser åt alla håll.


Nyskapande gränslöst svenskt gräddberg

Ungefär vid samma tid besökte vi Egypten med anledning av att en närstående skulle fylla jämnt. Jag förberedde ett överraskningskalas på Arlanda i samband med vår mellanlandning och beställde för ändamålet två tårtor från ett konditori i Stockholm. Jag fick frågan om det skulle vara extra grädde på dem. Intet ont anande svarade jag ja. Det skulle jag aldrig ha gjort. Tårtorna var helt förstörda. Alla andra smaker drunknade i oproportionerliga mängder av vispgrädde. Att förfallet redan då hade gått så långt i Stockholm berodde på importen av grova avtrubbade brottslingar från det sönderfallna Jugoslavien, något som samtidigt satte fart på de grova bankrånen, vilket i sin tur lett till att de importerade brottslingarna numera sitter i Marbella och svindlar svenska pensionärer. Allt det där var vi ju ganska lyckligt ovetande om uppe i norr.


Nu med importen av stora mängder grovt kriminella turkar, araber och afrikaner har således även semlorna fått stryka på foten inför de gränslösa brottslingarnas önskemål. Sverige har blivit ett land i vilket korrupta och odugliga politiker låter grova brottslingar sätta normen. 


Falun tisdagen den 13 februari 2024

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: