onsdag 5 juni 2024

Allt drunknar i arabernas ursinniga tutande

.

Ny tider, nya seder. Studentutspringet i Södertälje drunknar numera helt i arabernas tutande med sina bilar. Bilar som inte har så mycket med studentaktiviteterna att göra. De utgör mest den så kallade svansen.


Man hör ingenting av studenterna och deras glädje - man hör bara tutandet från bilarna framförda av människor varar många kanske inte ens har gått i skola. Hade de gått i skola skulle de förmodligen fått lära sig att inte fullständigt tuta sönder andras studentexamen. Glädje och deltagande måste väl kunna uttryckas på annat sätt än att förstöra allt med intensivt och meningslöst tutande?


Det påminner starkt om det sydafrikanska intensiva tutandet med vuvuzelor under fotbollsmatcher.


Ibland är multi-kulti skojigt att iaktta, andra gånger väcker det förundran, åter andra gånger gränsar det till irritation och förakt.


Det känns som att det är studentens motsvarighet till fotbollshuliganerna. Människor som inte har fått någon civiliserad fostran men som ändå försöker göra sitt bästa för att framhäva sig själva på andras bekostnad. Tölpar skulle vi nog säga om någon annan än invandrare gjorde det. När invandrare gör det blir det plötsligt fint.


Falun onsdagen den 5 juni 2024

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: