onsdag 5 juni 2024

De korrupta institutionerna

.

I kölvattnet efter nationalsozialdemokraternas (S) låtsasjournalistiska insats via TV4 mot Sverige-Demokraterna (SD) anmäler nu SD TV4 till Granskningsnämnden för Radio och Television.


Man kan undra över varför SD gör så, vad de förväntar sig uppnå och hur deras strategi ser ut i ett längre perspektiv?


Jag tolkar åtgärden som att SD känner pressen att vidta någon form av rättsliga åtgärder mot TV4, samtidigt som man tycks hysa viss oro inför vilken åtgärd man lämpligen bör vidta och huruvida det gagnar SD eller inte att visa på, eller ens försöka få allmänheten att förstå, hur utbredd den sossekontrollerade infiltrationen är i svenska institutioner.


Granskningsnämnden för Radio och Television är samma sorts låtsas-institution som Pressens Opinionsnämnd och Allmänhetens Pressombudsman. De är alla sossekontrollerade organ vilkas syfte är att hålla borta stämningar inför domstol av sosseriets drängar när de begått övergrepp mot oliktänkande och konkurrenter.


Upplägget syftar till att skapa en internationell aura, en gloria åt sosseriets banditorganisation, som har till uppgift att dölja sosseriets mindre hedervärda insatser, vilka naturligtvis är främmande för en riktig demokrati och rättsstat. Många utsatta för sosseriet plundring och smutskastning via media låter lura sig, eller ger upp, och nöjer sig med att något av nämna organ - när det inte för organen bedöms möjligt att med hedern någotsånär i behåll undvika det, leverera ytterst tandlös kritik mot någon av de sossekontrollerade, men helt eller delvis skattefinansierade, banditorganisationerna.


Det är oklart vilket taktiskt övervägande SD gjort som lett till att de valt att gå vägen visa Granskningsnämnden? Kanske är även de okunniga om hur sosseriet arbetar och hur de byggt upp sin maktapparat? Det känns inte så troligt. De förefaller i andra sammanhang ha betydande insikter och ofta träffsäker analys.


Mer troligt är nog att de gjort bedömningen att Kreti & Pleti, som själva inte blivit utsatta för förföljelse från de sosse-infiltrerade organen, inte kan förväntas ha insikt i hur korrupta landets institutioner verkligen är. I så fall blir summan av kardemumman att SD inte vågar, eller tror sig nå framgång i riktiga åtgärder, riktade mot de politiska skurkarna som agerar under medial täckmantel och att man därför väljer att hålla god min i elakt spel och göra en tandlös låtsasanmälan till något av de sosse-infiltrerade organen.


Bättre än ingenting, tror jag att man resonerat - men inte mycket bättre, menar jag.


De här institutionerna har officiellt till uppgift att hålla journalistiken ren från övergrepp. Men deras verkliga syfte är att hålla de politiskt och av kriminalitet styrda mediala organen borta från domstolarna för att det inte ska synas hur sosseriets maktapparat opererar.


Kanske är det en försöksballong som SD nu släppt upp - medvetet eller omedvetet? Många av de som sosseriet tillsatt i våra institutioner är inte så mycket maffia-typer utan mer ”karriär-sossar”. De är servila gentemot sosseriet därför att det helt enkelt har varit nödvändigt i Sverige för att inte bli karriärmässigt motarbetade. Men de lever inte i vacuum. Många av dem, sitter med fingret i luften och känner av vartåt det blåser och har noterat sosseriets allt mer krackelerande maktbas. När maktens centrum förskjuts är det inte så lyckat att uttrycka djupa sympatier för, och att utföra skamgrepp på uppdrag av, gårdagens makthavare. Det är svårt att veta hur långt processen har kommit om inte funktionärerna får möjlighet att bekänna färg.


Falun onsdagen den 5 juni 2024

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: