måndag 10 juni 2024

Antisemitisk framgång för S, V och MP i EU-valet

.

De antisemitiska partierna S, V och MP, som tidigare nyttjade Eurovisionsschlagerfestivalen i sin valkampanj, verkar - i kölvattnet av den mångåriga arabimporten - nu även ha använt antisemitismen som hävstång i EU-valet. Hur ser fortsättningen ut?  Kommer nämnda partier även att organisera antisemitiska demonstrationer i Bryssel? Eller blir utdrivandet av den arabiska mobben på gator och torg för att skräna och vandalisera mellan morden förbehållen Sverige?


Valdeltagandet är lågt i det svenska EU-valet. Jag såg en uppgift i Aftonbladet om att det preliminära deltagandet i årets EU-val uppgick till 50,7 procent. 2019 var det 55,3 procent. Folkmängden har ökat kraftigt genom tillströmning av   arab-svenskar och andra importsvenskar under senare år. Källor talar om stor andel nysvenskar bland de röstande. Det torde innebära att andelen svenskar - av svenskt ursprung - som deltar i valet sjunkit och kanske mycket märkbart?


Det blir intressant att följa hur siffrorna ser ut. Hur stor andel utgör de tre vänsterpartiernas för ändamålet importerade röstboskap? Hur långt har väljarutbytet gått?


Frankrikes president Emmanuel Macron har meddelat att han ska upplösa den franska Nationalförsamlingen vilket kommer att leda till nyval i Frankrike inom kort. Ingen verkar riktigt förstå varför? Är det en direkt följd av sårad fåfänga eller finns det en djupare analys bakom som indikerar att åtgärden verkligen är meningsfull i rådande läge?


SD har tidigare varit ganska reserverade i förhållande till EU. På senare tid verkar SD ha glidit i uppfattning till en mer EU-vänlig inställning. Men SD:s väljare verkar inte ha hängt med. Saknas det måhända en funktion som förankrar den förda politiken hos väljarna? Eller annorlunda uttryckt: en funktion som får partiet att föra en politik som väljarna vill se?


I åtminstone ett års tid har Magdalena Andersson sett ut som ett åskmoln. Tiden före valet har sosseriets och deras vasallpartiers sammankomster sett ut som halvlyckade begravningar med djupt tyngda funktionärer - utan väljare som intresserat sig för dem. Opinionsmätningarna har gett mycket nedslående besked. Strax innan valet skiner ändå plötsligt åskmolnet som en sol. När valresultaten strömmar in blir vasallpartierna chockade. Det såg det inte komma. Varför gjorde det inte det? Varför blev valresultatet ett radikalt annat än signalerna från väljarna indikerat? Sosseriet ökar lite. Klädsamt lite. Så lite att man inte blir misstänkt för något. Vasallpartierna ökar mycket. Det är ju ofarligt. SD och KD minskar märkbart. Alltid bångstyriga C minskar kraftigt. L klarar sig kvar, men inte med mer marginal än att de håller sig på mattan. De är ju ändå alltid kluvna och handlingsförlamade. Samarbetsorienterade M klarar sig bra. Folklistan kommer inte in. Nog är valresultatet som vore det ihopsnickrat av en högre hand. Kanske var det också så? Sosseriet har valfuskat i hundra år. Vad var det Magdalena Andersson visste precis innan valet men som ingen annan visste? Vad återstår för S att önska sig? Det skulle väl vara Jimmie Åkessons avgång? Nå, det jobbar ju den politiskt korrupta journalist- och mediakåren enträget med.


Men, om man nu har valfuskat, skulle man då inte ha nästan utraderat SD? Ja, det hade man nog? Åtminstone om det hade varit ett riksdagsval. Att nu bryta segersviten är tillräckligt bra. Kanske en förövning, ett fullskaleprov. Alla tekniska landvinningar måste provas och kvalitetssäkras. Förmodligen går det inte att fuska överallt. Det är en personkännedomsfråga. 


Det enda som är säkert här i världen är att någon gång ska vi alla dö, men helst inte alla samtidigt.


Falun måndagen den 10 juni 2024

Mikael Styrman

.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Valfusk!
SD fick 18,8%.
Se 01:06:12 in i valvakan som SVT sände.
https://www.svtplay.se/video/KXvkVm9/eu-val-2024-valvaka?position=3959&id=KXvkVm9

Mikael Styrman sa...

Ja, det var nog just det man råkade visa. Det köper jag. Jag har sett så mycket sådant där fiffel i mina dagar för att tro något annat.

Möjligen var det någon som inte var road av att tvingas mygla och som därför släppte igenom det.

Motståndsrörelsernas tid var tydligen inte över i och med Andra Världskrigets slut.