lördag 31 mars 2012

De torrgråtande ministrarna

.
Vi har sett det förr. Och nu ser vi det igen. Hur alliansregeringen – eller är det Nya Moderaterna – offrar en minister ”av omsorg om de egna barnen” när det egentligen handlar om att en härva av lögner och dubbelspel är på väg att avslöjas. Igår Borelius och Littorin, idag Tolgfors – vem imorgon?

Vi har sett det förr.  Och nu ser vi det igen. Igår en Sten Tolgfors eller en Eva Björling eller för den skull en Maud Olofsson, som säger vad tjänstemannapsykopaterna sagt åt dem att säga. Möjligen utan att begripa vad de säger eller utan att inse konsekvenserna?

Varför måste vi begåvas med ministrar som inte regerar utan regeras – av tjänstemän med egna intressen av en förljugen politik – intressen som inte nödvändigtvis överensstämmer med nationens och folkets bästa.

Torrgråtandes i TV – beslagna med egna lögner och eget svek har naturligtvis ett pris – och en belöning. Lyxpension livet ut på skattebetalarnas bekostnad som belöning för att ha fört dem bakom ljuset.

Och statsministern regeras i sin tur av sina reklamkonsulter och deras råd om hur skadebegränsningen bäst sker och hur fortsatta lögner och fortsatt hyckleri bäst försvaras.

Landet styrs inte längre utifrån vad som är bra för landet utan utifrån vad som vid en ytlig betraktelse ser ut att vara bra för landet, dock utan att nödvändigtvis alls vara bra.

Gulag-Kolmården den 31 mars 2012
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: