lördag 3 mars 2012

Den 51:a delstaten

.

Efter den 51:a delstatens officiella anslutning - Anschluss

Efter samvetsgrant collaborerande och närmast omänskligt självuppoffrande slit på toppmöten, på semesterorter som få av Er har hört talas om och ännu färre har råd att besöka, och där knappt något av klass lämnats oprövat, efter att ha tvingat i sig ett närmast oräkneligt antal sjurättersmiddagar med tillhörande vin, som långt ifrån alltid tillhörde världens förnämsta, lyckades Carl Bildt få Sverige officiellt antaget som den femtioförsta delstaten i Amerikas Förenta Stater, USA. En gång drack man till och med grekiskt vin till huvudrätten.

Men inte en enda gång vek Carl Bildt från kursen en endaste millimeter. Sveriges särart kan därför bevaras och vi behöver inte drabbas av några av de avarter som plågar resten av USA. Vi kan därför se fram emot att även i fortsättningen ha världens högsta skatter. Tågen kommer att fortsätta att stå stilla, den framgångsrika nedmonteringen av sjukhus och ambulansväsende kan fortsätta, åldringarna kan se fram emot att även fortsättningsvis vara inlåsta på övergivna ålderdomshem nattetid. Åtminstone på de som ännu inte brunnit ned. Människorna på vår landsbygd kommer att bli först i världen med trådlösa telefoner som inte fungerar efter att regeringen låtit rasera alla fungerande teleledningar. Våra skolor kan fokusera på att fostra småkriminella analfabeter. Sopgubbarna kan fortsätta att arbeta fyra timmar om dagen för en lärarlön. Arbetslinjen kan gälla även i fortsättningen, innebärande att alla svenskar kan arbeta till 75 års ålder, åtminstone om de inte vill svälta ihjäl. Även halta, blinda, lytta och döva kommer att vara garanterade rätten att söka arbete men leva av en symbolisk ersättning. Den miljon invandrade som är sysselsatta någon timma i veckan kan fortsätta att vara det, om de vill. Rättsskipningen kan även i fortsättningen ske genom politiska skenrättegångar. Våra forskare kommer att kunna se fram emot att fortsätta forska på den amerikanska McMurdostationen i Antarktis och handelsflottan kan sitta fast i isen, varför industriarbetarna kan få ledigt på vårvintern, vilket åtminstone alla som är över 65 år kommer att uppskatta. Och genom att vi numera är med i samma nation behöver vi inte ens fakturera isbrytarhyran. Tyvärr kan då inte heller några mutor erhållas för Odens medverkan i Antarktis, men det kan säkert ordnas på annat sätt.

Carl Bildt säger i en kommentar:

”Både jag och Göran Persson har länge plågats av vår ryggradslösa hållning under andra världskriget. Ja, åtminstone tills Folke Bernadotte vann kriget och befriade alla fångar. Det har i alla fall resulterat i att vi, eller ni egentligen, inte fått delta i några viktiga krig på länge och att vi missat många viktiga toppmöten. Men numera kan vi, eller ni egentligen, och era barn, se fram emot att delta i många fjärran krig runt om i världen, som det amerikanska militärindustriella komplexet finner det nödvändigt att delta i, eller därför att våra kunskapare lyckats lokalisera några oljefyndigheter att tala om. Vi, eller ni egentligen, kan därför se fram emot rikliga tillfällen att i framtiden få skallen avskjuten eller armar och ben bortskjutna, i försvar av friheten, och freden, på de mest exotiska platser som ni aldrig har hört talas om. De som överlever kommer att få en fin järnbit, som ni kan vara mäkta stolt över. Det amerikanska militärindustriella komplexet och alla frihetsälskande krafters fiende är lömsk och oberäknelig. I förrgår var han kommunist, igår var han al-Qaida, idag har han lagt under sig alla muslimer. Fienden kommer att fortsätta att förändra sin täckmantel. Vem vet, imorgon är det kanske alla buddister som är fienden, eller hinduer, eller kanske har de infiltrerat Finland. Bäst blir det förstås om de infiltrerar Karelen. Ställda inför en sådan fientlig handling kommer vi inte att bli svaret skyldiga.

Redan från imorgon kommer natoflyget att börja öva i svenskt luftrum som är förhållandevis lågt belastat. En sann patriot och frihetsälskare klagar inte över flygbuller eller lågt flygande bombplan på nätterna. Den som gör det kan räkna med att antingen få sin egendom tvångsförvaltad av staten, eller konfiskerad, eller stulen av bidragsfifflande slödder som Lehto eller tjuvaktiga intrigerande politiker som Bucht. Alternativt kan den som klagar räkna med att bli skendränkt på nätterna i några månader eller få solsemester i några år på Guantanamo - utan rättegång.

Alla hus, telefoner och datorer av betydelse är redan avlyssnade genom regeringens och riksdagens framsynta arbete, med alla beslut fattade i fullt konsensus och i demokratisk ordning, under amerikanskt överinseende. Ja, sedan inpiskarna skrämde skiten ur några opatriotiska och illojala typer som trilskades.

Alla på landsbygden kan, tack vare Anna-Karin Hatt och Yvonne Fredriksson, även i fortsättningen se fram emot att sitta i mörker så fort det blåser eller snöar. Nätavgifterna kommer dock att höjas märkbart för att finansiera miljöinvesteringar utan kontroll och de allt större och allt viktigare driftcentralerna som blir följden av den fortsatta koncentrationen av eldistributionen - i broderlig konkurrens förstås. Åtminstone gäller detta tills regeringens Vattenfall lyckas få Forsmarks och/eller Ringhals kärnkraftverk att gå i luften. Ni kommer i så fall att evakueras till lämpliga läger. Men inte genast. Först sedan det läckt ut vad det är som har hänt och det inte går att blåneka längre och regeringens konsulter och reklambyråer, i samarbete med Dagens Nyheter, inte längre lyckas få det att framstå som en odelad framgång, som alla i hela världen är avundsjuka på oss för.

Jag kan lugna alla som oroats av upproriska element. Tack vare skickligt förhandlingsarbete får vi behålla snuset, åtminstone under en övergångsperiod. Älgjakt kommer att kunna bedrivas även i fortsättningen. Åtminstone av det fåtal jägare som har råd att ge in en miljökonsekvensbeskrivning och en miljöbelastningsplan beträffande jakten, vidimerad av både jaktvårdskretsens- och arbetarekommunens ordförande, i de fall de inte är en och samma. Tack vare regeringens framgångsrika arbete med att minska byråkratin behöver miljökonsekvensbeskrivningen bara ges in vart tredje år.

Slutligen vill jag avsluta med att citera alla svenska politikers andlige fader och föregångsman, en av de mest framträdande i Tankesmedjan på Hilmers Konditori i Mosebacke, den kringresande riksdagsmannen Usedom Wollin:

- Låt oss flyta till framtidens land - på en gummimadrass!



Övertorneå den 3 mars 2012
Mikael Styrman
.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Snart kommer 1800-talets fattiggårdar att återuppstå som en tillflyktsort för de pensionärer (flertalet?) som inte kommer att klara av sin bastillvaro på egen hand med de klena alternativt uteblivna pensionerna och barnaskaror kommer att bli synliga dragandes runt likt barnen från Frostmofjället med geten Gullspira i släptåg sedan föräldrarna sannolikt arbetat ihjäl sig....

Det är väl sannolikt så som detta "framtidens land" kommer att gestalta sig för många av dem som mot förmodan kommer att ta sig dit på den punkterade gummimadrassen....

Mikael Styrman sa...

Svar till Anonym:

Med risk för att bli allt för lik Monty Python-sketchen ”Four Yorkshiremen” vill jag tillägga att det kan bli få som har tillgång till en get som Gullspira.
Om man inte är med i någon tjuvaktig sekt vill säga, t ex har partibok.

Men sketchen finns på youtube för den som vill ha några roliga minuter:
http://www.youtube.com/watch?v=-eDaSvRO9xA&feature=related

Anonym sa...

Ja det var roliga minuter. Och risken kan ju vara att det kan bli en fråga om att vara värst.

Men det blir nog som du befarar, en Gullspira blir för förbehållen dom medborgare som är mer jämlika, d v s är i besittning av partibok i lämpligt parti.....

Vattnet kring grodan har långsamt blivit allt varmare och snart börjar det att koka.... de demokratiskt fattade besluten, utan att den stora fårskocksliknande hopen av beslutsfattarna har insett vart det hela skulle leda, kommer snart att framstå som mycket obehagliga.