torsdag 25 oktober 2012

EU-krisens orsak och verkan

.
SVT:s Text-TV rapporterar idag, tisdagen den 16 oktober 2012,  att George Soros varnar för att eurokrisen hotar hela EU:s existens.

Det är nog både rätt och fel. Jag tror att han har rätt i att EU:s organisation är hotad och kan falla sönder. Eurokrisen må vara den utlösande faktorn men är nog inte den egentliga, bakomliggande orsaken. Problemen som euron skapat är snarare symptom, det synliga beviset på att organisationen inte är frisk utan korrupt. EU sätter inte Europa och Europas folk i centrum. Det är bara läpparnas bekännelser och tomt pladder.

EU sätter istället politiker och tjänstemän samt deras kumpaner och affärsrelationer i centrum.

Det gör EU självförstörande.

Eurofrågan är egentligen inte sämre skött än mycket annat som EU hanterat med skattemedel. Det är bara det att eurofrågan är så mycket större och får så mycket längre gående konsekvenser.
Men grundproblemet är att organisationen och dess drivkrafter är skamlöst korrupta.

Minns Ni "Little Big Man" - indianfilmen med Dustin Hoffman och Faye Dunaway? Hur var det Jack Crabb:s (Hoffmans rollfigur) indianske fosterfar sa, när han inte längre såg någon anledning att fortsätta att leva?

- This is a good day to die! (Det här är en bra dag att dö på.) Så kan nog den korrumperade EU-makteliten och de plundrade skattebetalarna, tillika bankkunderna, också säga om EU efter en liten
omskrivning:

- This is a good reason to die! (Det här är en bra anledning att dö.)

Gulag-Kolmården tisdagen den 16 oktober 2012
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: