tisdag 29 januari 2013

ÖB, skräcken och visselblåsarna




När försvarsbranschens årliga almedalsvecka, rikskonferensen Folk och Försvar inleddes i Sälen beordrades ÖB Sverker Göransson hem därifrån.

Av vem eller vilka?

Det har vi inte fått veta - än. Men vi kunde se att det följdes upp av att maffians käringar hånade ÖB.

Varför? Vad gjorde ÖB så farlig att "man" var tvungen att skicka hem honom från Sälen?

Att han sade vad alla redan visste? Att landet inte kan försvaras. Men varför var det som alla redan vet så farligt att säga? Finns det ett samband mellan att landet inte kan försvaras och att ledande politiker nyss enats om att låtsas köpa flygplan som inte heller kommer att kunna försvara landet för 60 miljarder? Pengar som till ganska stor del kommer att slösas bort och/eller hamna i fickorna på kriminella.

Eller den bakomliggande strategin som gör det möjligt att plundra statskassan på försvarsanslagen? Att landet ska försvaras av Nato som inte ens kan besegra världens fattigaste barfotakrigare. Utan JAS, drönare, kameror på hjälmarna och annan Hi-Tech men väl utrustade med uråldriga kalasjnikovs.

Vad var det som var så känsligt?

Och vilken är signalen som regeringen skickar ut om vilken behandling visselblåsare kan förvänta sig? Människor som inser hur idioterna misshushåller med våra gemensamma resurser och som har civilkurage nog att tala om det....

Och vem ska försvara landet? Om försvaret står på så bräckligt fundament att ÖB försvinner efter påtryckningar - från maffian? - vem ska då stanna och slåss när fienden kommer? Ska landet alls försvaras eller är alltihop ett skådespel för att göra det möjligt för den organiserade brottsligheten att svindla till sig försvarsanslagen?

Mikael Styrman, Övertorneå
Anders Mansten, Nyköping
.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hehe, kommer det nån så litar jag inte på försvaret. Tar mina bössor och en bra morakniv och flyttar mig norrut.

Jag har lärt av finnarna/afganerna osv, man behöver inte vara stor för att jävlas. Men oorganiserad.