lördag 12 december 2020

Amerikanska gangstermetoder fortsätter störa internationell handel

 .


En stor del av medias rapportering har under hösten handlat om hur amerikanska intressen försöker störa ut besvärlig konkurrens från Kina. Huawei utestängs från att delta i upphandlingar av 5G-system i flera länder, med åberopande av att deras system skulle utgöra säkerhetsrisker för exempelvis Europeiska länder.

Det är väl uppenbart för var och en att Kina åtminstone ännu inte visat några sådana maktambitioner. Lika uppenbart borde vara att USA, eller annorlunda uttryckt, kriminella Amerikanska intressen lägger sina näsor i blöt snart sagt överallt, i frågor som de inte har att göra med och med metoder som inte anstår hederliga affärsmän, tjänstemän eller politiker.


Ett annat område där USA-intressen med liknande skumma metoder försöker främja sina intressen är de ryska gasledningarna till Europa. Med argument som att Europas säkerhet försämras om kontinenten får fler sätt att försörja sig med energi försöker man alltjämt stoppa gasledningarna.


Däremot har det inte hörts ett ord om att de Amerikanska spioncentralerna som uppförs i Sverige - och finansieras av svenska skattebetalare efter beslut av korrupta svenska politiker - skulle utgöra någon säkerhetsrisk.


I Finland kan man efter 700 år av återkommande krig - flertalet svensk-ryska -  få höra uttryck som ”en ryss är en ryss, om man så steker honom i smör”. Med tanke på hur amerikanska gangsters far fram i vårt land och vårt närområde börjar det bli dags att formulera en egen variant:


En amerikan är en skurk till motsatsen är bevisad!


Falun lördagen den 12 december 2020

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: