måndag 21 december 2020

Blockaden mot UK handlar inte om smittskydd

 .

Flera centrala EU-länder blockerar nu inresor från Storbritannien, i förlängningen blockeras därmed resor och varutransporter i båda riktningarna. Ett förmodligen intensivt lobbyarbete synes pågå inom EU-nomenklaturan för att få övriga EU-länder att ansluta sig.

Officiellt handlar det om att förhindra smitta från UK av en ny variant av covid-viruset, som påstås vara något mer smittsam, dock i övrigt lindrigare. Men det handlar det naturligtvis inte alls om. Istället är det EU-nomenklaturan som använder sig av gangstermetoder för att försöka förhindra Brexit genom att skapa varubrist och exporthinder i UK. Allt i syfte att utlösa en palatskupp riktad mot Boris Johnson.


I dagarna är det lätt att sälja in även hos de inom EU som inte begriper vad som pågår. Att vidta åtgärder mot UK kan användas som en rökridå, ett sätt att rikta missnöje med covid-åtgärder mot annat håll, utomlands, ett sätt att peka på att det är sämre på annat håll.


I det korta perspektivet handlar det egentligen om att hindra UK från att slå sig fria från EU-maffians utsugning. I det lite längre - och viktigare - perspektivet handlar det om att förhindra att fler länder följer Storbritanniens exempel.


EU:s politiska nomenklatura försvarar sina förmåner och sin ”rätt” att plundra Europas skattebetalare - med gangstermetoder om det behövs. Inget är nytt under solen, men ibland syns det lite tydligare än vanligt.


Falun måndagen den 21 december 2020

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: