lördag 12 december 2020

Något som aldrig skulle ske i Sverige

 .


The Guardian rapporterade i veckan om något som utspelar sig i Storbritannien och som aldrig skulle ske i Sverige. Det är till och med så avlägset från vår svenska verklighet att svenska media inte ens vågar rapportera om saken trots att den säkert har stort allmänintresse även för svenskar. Men, men, den skulle förstås kunna få svenska läsare och tittare att tänka förbjudna tankar, så det är bäst att vi inte får veta något alls om saken. Censuren tog den i vart fall.


Saken: 


I veckan som gick arresterades Joe Anderson, borgmästare i Liverpool, representerande Labour. Anklagelsen gäller mutbrott och övergrepp i rättssak (ung. hot av vittne). 


Det är någonting som vi förmodligen aldrig får se i Sverige. Trots mängder av vad som ganska uppenbart framstår som mutbrott blir aldrig någon politiker gripen för det, än mindre dömd. Vi har helt enkelt inte så självständigt och okorrumperat rättsväsende och ordningsmakt. Vare sig inom polisen, åklagarmyndigheten eller domstolsväsendet skulle förmodligen ett sådant mål kunna söka sig fram, än mindre nå i mål.


Falun lördagen den 12 december 2020

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: