torsdag 10 december 2020

Ovationerna som kom av sig

 .

Regeringen har gått och längtat, hela sommaren och hela hösten, som ett litet barn som väntar på jultomten. Till hösten skulle alla andra nationer drabbas hårt av Corona och den svenska regeringen skulle översvämmas av beundran från resten av världen för sin framsynta hantering av Corona. Alla skulle få se hur den Svenska ekonomin klarat sig bättre än alla andras. Därför behövde man inte göra något för att förbereda sig för att kunna hantera Corona. Det skulle ju bara drabba alla andra, alla som inte förstått att avsiktligt smitta ned sin befolkning. De som inte förstått att skita blankt i smittspårning, för att det ju bara skulle motverka den förväntade flockimmuniteten.


Må vara att ett antal företagare skulle visa sig ha blivit plundrade av den förda politiken och de fagra men intet värda löftena. Men det är smällar man får ta. De får spotta i nävarna och komma igen. Dessutom är det många med anknytning till partiet som gärna tar chansen att bli butiksägare och krögare med skattebetalarnas hjälp, nu när tillfälle ges. För övrigt var det nog ganska få av de utslagna som röstade på regeringen. Ingen skada skedd…


Som vanligt slår regeringens smittskyddstorpeds spådomar fel. Corona-pandemin har tagit fart igen och regeringens förväntade ovationer från omvärlden har kommit av sig och fått ge plats för förakt. Det som för inte så länge sedan var en av den industrialiserade världens främsta nationer framtonar internationellt allt mer som en bananrepublik i snabbt förfall.


Samtidigt går regeringens smittskyddstorped på i ullstrumporna, har numera utvidgat sitt direktorat till att även omfatta Europa och förutspår nu en svår vinter ute i Europa.


Tänk att det måste vara omöjligt att få sparken i den offentliga sektorn i Sverige. Kanske förklaras det av att Folkhälsomyndighetens smittskyddstorped bara varit uttolkare av smittskyddsexperten Stefan Löfvens önskemål och förutsägelser?


Falun torsdagen den 10 december 2020

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: