tisdag 29 december 2020

Pampflyget från Storbritannien och Löfvens julhandlande

 .

Statsminister Stefan Löfven var tydligen och handlade några dagar före jul.  Konstigt vore väl annars? Om han inte har kommit på ett sätt att leva utan att äta och att gå ut utan kläder kan man faktiskt förvänta sig att även han besöker affärer.


I låtsad indignation och i syfte att vilseleda läsarna uppmärksammar Expressen det - men varför?


Det handlar naturligtvis om att rikta bort folkets uppmärksamhet från att regeringen strax före jul låtsades vidta smittskyddsåtgärder genom att stoppa flygtrafiken från Storbritannien. Det förstörde julen - och kanske även privatekonomin - för tusentals julfirare.


Men sedan utnyttjade man de politiska banden och fick britterna att låta Brittish Arways transportera politiska pampar och maffians hejdukar, sammanlagt 33 personer till Stockholm. Men alla de som man förstört julen för lämnade man kvar - naturligtvis. - Så gör psykopater. 


Intressant är naturligtvis vem som betalade kalaset? Var det svenska skattebetalarna som i vanlig ordning fick stå för maffians förlustelser? Eller lät brittiska pampar de brittiska skattebetalarna stå för kalaset enligt devisen ”borstar du min rygg så borstar jag din rygg”?

I förlängningen blir det i så fall ändå de svenska skattebetalarna som betalar, men i någon annan, osynligare, form.


Framtiden visar oss åtminstone ungefär vilka som flög. Brittiska tjänstemän är vanligtvis mycket plikttrogna. Att man på låg nivå skulle låtit muta sig och dessutom fått starttillstånd för en flygning till Sverige under rådande pandemiförhållanden är MYCKET osannolikt. Om det ändå var välbeställda privatpersoner som mutade sig fram och tog sig till Sverige när flygtrafiken officiellt stoppats för att hindra spridning av den nya mer smittsamma Covid-mutationen, och som sedan fick ta sig in i landet utan vidare smittskyddsåtgärder,  är mycket osannolikt. Om det ändå skulle visa sig vara så kommer vi att - och hade redan - fått se dem med namn och bild i ridningen. Men är det politiska pampar som varit ute och parasiterat kommer vi inte att få reda på någonting. Åtminstone inte via svenska media. 


Allt förklaras av dementiapparaten med att det var ett ”misstag”.


Pyttsan! Sådana misstag sker inte i internationell flygtrafik och naturligtvis ännu mindre under rådande pandemiförhållanden.


Men det hindrar naturligtvis inte vår korrupta journalistkår att föra ut det vilseledande budskapet att det specialchartrade pampflyget från Storbritannien var ”ett misstag”. Det upprörande i bananrepubliken Sverige är enligt media att Stefan Löfven varit och handlat. Enligt alla insiktsfulla betraktare är det verkligt upprörande att Löfvens shoppande uppmärksammas samtidigt som sanningen om pampflyget undanhålls.


Falun tisdagen den 29 december 2020

Mikael Styrman

.


Inga kommentarer: