lördag 12 december 2020

Vaccinlandskampen

 .

Nu vräks det ut hundratals miljarder skattemedel över snart sagt vem som helst som påstår sig vilja tillverka vaccin. Som förväntat blir vaccinen godkända på nolltid. Förr, när det inte var bråttom, förekom det att vaccin kunde ge allvarliga biverkningar, vilka inte kom fram omedelbart utan visade sig först senare och då ibland med allvarliga och irreparabla skador.


Propagandan kommer att vara stark för att vi ska ta vaccin genast, vare sig de är farliga eller ej, vare sig vi vet eller inte. Samhället och individen har inte riktigt samma incitament i den här frågan. Den enskilde individen riskerar att dö eller förstöra sitt liv på grund av bristfälligt utprovat eller med rent kriminella avsikter framtaget vaccin. ”Samhället” ser på saken på ett annat sätt: ungefär som en myrstack. En del kan offras för att samhället kan snurra på. Det finns som vanligt nya tillväxtmål att uppnå och prioritera, på en planet med begränsade resurser…


Den viktigaste kvalitetskontrollen är kanske den som utförs av andra medicintillverkare i syfte att misskreditera sina konkurrenter, i jakten på de hundratals miljarderna skattemedel. Det är den amerikanska modellen. Men med så mycket pengar i potten är förstås inte heller den metoden pålitlig.


Man måste nog vara ganska mycket gäst hos verkligheten för att tro att man kan pumpa in så mycket pengar i systemet, under så kort tid, utan att drabbas av banditer som försöker komma över pengarna, utan att besväras av konsekvenserna för andra människor av deras åtgärder. Det sätt som politikerna hanterar vaccinfrågan är inget mindre än en beställning av en katastrof. Om det blir så eller inte kommer framtiden att visa - men inte omedelbart.


Falun lördagen den 12 december 2020

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: