lördag 12 december 2020

Sökes: nischad röstmagnet

 .

Den bitvis mycket smutsiga maktkampen om de centerpartistiska platserna närmast köttgrytorna fick sin upplösning igår. Fredrick Federley, alias Ursula, meddelade att han lämnar politiken. Vad hade han gjort som var så allvarligt? Jo, han var tillsammans med en person som i domstol befunnits skyldig till brott för vilka det stora flertalet människor känner utomordentligt stor avsky. Dessutom hade Federley låtit honom filma F:s facebook-inslag.

Men vänta nu, vad var det Federley hade gjort som var så förkastligt? Han levde ihop med en människa som begått brott, blivit dömd för dem och avtjänat sitt straff. Det är rätt intressant att vi så mycket tar efter USA. Även där döms brottslingar som har utnyttjat barn. Men där har de aldrig avtjänat sitt straff, aldrig sonat sitt brott. När de kommer ut från fängelse beläggs de med begränsningar och regler och offentlig skymf som gör att de aldrig kommer in i samhället. De blir straffade på livstid, ibland dessutom på mycket tveksamma grunder och för mycket blygsamma förseelser. Sådan är moralpaniken i USA. Nu tycks vi i vår vanliga självutplånande beundran för USA vara på väg att röra oss i samma riktning? Eller handlar det om att vi blir manipulerade via media?


Man kan jämföra med bussmordet i Kiruna som innebar att en påtagligt svartsjuk importerad man tillsammans med sina två söner av ”hedersskäl” dödade en man med ett 90-tal knivhugg ombord på en buss. Allt som en följd av att mördaren var av uppfattningen att den nu mördade mannen hade en relation med mördarens tidigare hustru.


Mannen/pappan/mördaren dömdes till livstids fängelse. Sönerna, 15 och 17 år gamla, som var med för att ta på sig skulden så att pappan skulle gå fri, dömdes till sluten ungdomsvård i fyra år respektive två år och åtta månader. Pappan utvisas inte enligt tingsrättens dom, för att han ”riskerar att bli förföljd i sitt hemland”. Jag ska återkomma till det i ett separat inlägg. Låt mig just nu bara poängtera hur stor skillnad det är mellan massmedias hantering av Federleys privatliv och mördaren som inte drar sig för att knivhugga någon 90 gånger på en buss och göra sina söner till mördare. Den ena är för evigt förtappad medan den andre ska skyddas från förföljelse i sitt hemland. Nog är det mycket som talar för att medias, eller om man så vill propagandaorganens, hantering av Federley var orkestrerad från något visst håll.


Jag tror att Federley var andre vice ordförande i Centern och EU-parlamentariker, men nu blir han nog bortretuscherad på Centerns publikationer som en borttappad och från makteliten i Kreml utknuffad kunde bli förr i tiden. Det kommer nog att gå med Federley som med Michail Gorbatjov’s födelsemärke. I alla fall slår Federley’s avgång upp en stor lucka i Centern’s förstakedja. Viktiga inrutade väljargrupper riskerar därmed att gå partiet förbi. Centern söker därför en lämpligt nischad valmagnet som kan fylla luckan. Man söker en sexuellt frigjord person, gärna både invandrad och mörkhyad, med ring i öron, läpp eller näsa, gärna tatuering på hals och kind och som säger sig tillhöra minst ett av de 32 senast påhittade könen. Det är plus i kanten om aspiranten även talar bristfällig och svårbegriplig svenska, som i Sveriges Radio. Vad ska man med invandrare som kan rent till, när det finns sådana som kan tala som analfabeter? Det bedöms vara ett viktigt konkurrensmedel för att visa på partiets tolerans. Centern är ett modernt och fördomsfritt parti som inte vill - som miljöpartiet - vara helt hänvisad till nationalsocialdemokratiskt rösträkningsfusk. Man vill istället dra in åtminstone en del av rösterna på egna meriter.


Falun lördagen den 12 december 2020

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: