tisdag 29 december 2020

En lyckad dag på regeringskansliet

 .

Vad är egentligen en lyckad dag på regeringskansliet?


Jag har en bestämd känsla av att regeringen inte definierar en lyckad dag på samma sätt som vi andra gör.


Ta till exempel den dag för inte så länge sedan, när regeringen stolt meddelade att de skulle skicka, eller hade skickat, ut 22 miljoner sms till svenska folket. Det var inte att ta miste på stoltheten över den egna dugligheten och handlingskraften. Nu skulle man kunna gå in i helgens vila som man mot bakgrund av vad man åstadkommit ansåg sig väl förtjänta av.


Snart sagt alla andra luftade sitt missnöje med att sms:et var substanslöst och inte tillförde någonting som vi inte redan visste. Regeringen slog ett stort hål i luften. Det fanns inte ens en länk till något mer matnyttigt i sms:et.


Man kanske får glädja sig över att de inte skickade 22 miljoner faxmeddelanden? Det kunde nog ha gått så också. Eller varför inte 22 miljoner vykort? Det skulle i alla fall ha glatt alla danskar vars förluster pedofilpartiet fick regeringen att överta genom att bilda ett gemensamt postföretag utan att några som helst samordningsvinster uppstod.


Ett annat exempel fick vi i helgen när man stoppade alla flyg från Storbritannien. Efter ungefär ett års härjande med pandemin har regeringen ännu inte fått till vare sig hälsokontroll vid gränsen, registrering av inresande och deras vistelseadresser eller någonting som ens påminner om smittspårning. Men inför jul skulle handlingskraften demonstreras.


Många andra länder har gjort tvärtom. De har - visserligen med blandad framgång - ägnat sig åt lockdowner av sina samhällen för att människorna skulle kunna fira jul trots pandemin. Men den svenska regeringen gjorde tvärtom. De lät nästan hela julmånadens trafik från Storbritannien pågå, med tiotusentals resenärer, utan några försiktighetsåtgärder. Men tre dagar före jul, när svenskar som vistas i Storbritannien skulle ta sig hem till jul slog man till med 48 timmars flygstopp så att julen och annat förstördes för dem och deras anförvanter.


Falun tisdagen den 29 december 2020

Mikael Styrman

.


Inga kommentarer: