torsdag 24 november 2022

Varför måste Ryssland ännu ha veto i FN?

 .

Jag kan ju förstå att man efter Andra Världskriget tyckte att Sovjetunionen skulle ha det. Inte bara var Sovjet en av segrarmakterna. Det var ju dessutom Sovjetunionen som under svåra umbäranden besegrade Hitler-Tyskland. Må vara att det skedde med viktigt materiellt bistånd från väst. Men västs krigsinsats var ju inte mycket mer än att man var framme och sparkade på Hitlers mössa, vid en jämförelse med vad Sovjetunionen åstadkom. Därutöver svarade väst för omfattande terrorbombning - sedan - när inte Hitler-Tyskland längre kunde försvara sig.


Men det är nu 77 år sedan Andra Världskriget slutade och nu har Ryssland trätt i Hitler-Tysklands ställe genom sin terror i Ukraina.


Dessutom fanns ju inte Ryssland när FN bildades. Varför ska Ryssland få ärva vetorätten om inte också alla andra före detta Sovjetstater ska ha den?


Säkert finns det de som argumenterar för att det är bättre att Ryssland står inne i tältet och pissar ut ur tältet, än att de står utanför tältet och pissar in i det. Men ingetdera exemplen beskriver ju rådande förhållanden. Ryssland står ju inne i tältet och pissar i tältet.


Jag tycker att det är hög tid att lyfta frågan om att ta ifrån Ryssland dess vetorätt. Skulle det leda till att Ryssland lämnar FN - so be it! Det är ju inte mycket nytta av att ha dem i FN och för att ha en dialog med dem behöver de ju inte vara med i FN.


Även om Ryssland lämnar finns det ju många länder kvar i FN med vilkas hjälp de övriga kan motivera och bevara sina platser vid köttgrytorna.


Falun torsdagen den 24 november 2022

Mikael Styrman

.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tyvärr gör ditt Rysslands-hat dig blind för realiteter! Ryssland har flest och bäst kärnvapen och som du kanske märkt det viktigaste landet i världen eftersom de har ca 30% av världens naturtillgångar inom sina gränser vilket globalisterna så gärna vill lägga vantarna på. Man kan inte äta låtsaspengar! Där har du också anledningen till det totalt onödiga kriget i Ukraina som kan offras för globalisternas krig mot nationalstaterna. Ryssland struntar i FN som styrs av USA för egna syften! Ryssland har FN som forum för sin dialog med de 85% av världen som är mot västländernas utsugning av deras resurser med sina låtsaspengar dollar och euro.

Benny

Mikael Styrman sa...

Jag vet inte av att jag känner något Rysslands-hat. Men jag tycker synd om ryssarna som i sekler plågats av att ha hänsynslösa psykopater till ledare. I hundra år, kanske flera hundra år, har folket fördummats genom vad man skulle kunna kalla en omvänd Darwinism, eller omvänd rasförädling. Systematisk fördumning av folket genom psykopaternas plågande och dödande av den klokare delen av befolkningen.

Ryssarna har länge blivit orättvist behandlade - både av hänsynslösa egna ledare och av andra länders ledare.

Men det Ryssland ägnar sig åt i Ukraina är inget annat än svinaktigheter.

Det spelar ingen roll hur många eller hur bra kärnvapen man har, när man ändå inte kan använda dem, utan att dra olycka över sig själv och sitt folk.

Naturtillgångarna hjälper inte heller när allt går åt till att köpa lyxyachter åt ett fåtal gangsters, samtidigt som folket lever i armod.

Jag kan hålla med om att USA och dess underhuggare inte på något sätt är världens bästa barn. Så onödigt då, att lägga upp bollen på straffpunkten åt dem och sedan kalla bort den egna målvakten…