torsdag 10 november 2022

Visby tingsrätt fylls med content

 .

Den amerikanska kulturimperialismen har länge påverkat oss så starkt att sociala klättrare och wannabes plockar upp amerikanska uttryck i sitt tal och slänger sig med dem. Tydligen anses det fint i de kretsarna. Det senaste stridsropet verkar vara ”content” som var och varannan odugling i karriären numera rosar sitt tal och sin skrift med. Som kodord - synonym för substanslöst skräp - kan det väl duga.


Visby tingsrätt fylls nu med content. Där pågår en klassisk skenrättegång i gammal Sovjetrysk stil. Formellt är det Theodor Engström som står åtalad för mordet på psykiatri-samordnaren Ing-Marie Wieselgren. Fast mord och mord…för att passa de verkligt ansvarigas syften har åklagaren samlat ihop en massa content för att dessutom göra rättegången till ett terrormål. Men det handlar ju bara om att kollra bort allmänheten, att föra befolkningen bakom ljuset.


Allehanda gamla bilder från politiska tal, många år tillbaka i tiden, har den politiskt lojale åklagarattrappen - en svensk Roland Freisler eller Andrej Vysjinskij - skrapat ihop. Alla bilder har det gemensamt att Theodor Engström är med i publiken. Vi kan lära oss något av bilderna. Vad? - Jo, att det är farligt att gå och titta eller lyssna på politiska tal. När det så småningom passar den politiska eliten kan det läggas en till last. Det kan till och med leda till att man åtalas för terrorbrott, om det gynnar den politiska eliten. Att gå och lyssna på politiska tal är naturligtvis suspekt - höggradigt skumt. Det blir budskapet. Inte världens bästa signal för demokratin och rättsstaten att skicka ut.


Varför fylls då Visby tingsrätt med content och varför rubriceringen terrorbrott? Jo, för att det som pågår är en skenrättegång avsedd att rikta bort folkets missnöje från vanskötseln av psykiatrin. Det är ju i själva verket inte Theodor Engström som ska vara åtalad. Han är ingen terrorist. Han är ett offer, i likhet med Ing-Marie Wieselgren. En patient som nekats vård av de psykopater som körde den svenska psykiatrivården i sank och skickade ut en massa sjuka människor, som inte kunde ta hand om sig själva, till gatans misär. Det har sedan - förutom allt lidande i gruppen sjuka människor som ställts utan vård - resulterat i mängder av svårt mänskligt litande på grund av alla oskyldiga människor som blivit mördade i onödan på grund av vanskötseln av vården. Mängder av uppmärksammade mord har utförts av psyksjuka som kastats ut i samhället istället för att få vård. Dåvarande utrikesministern Anna Lindh som knivmördades på NK var en av de som drabbades. Hennes make Bo Holmberg ledde psykiatriutredningen som mynnade ut i att de psyksjuka skulle "integreras" i samhället. Ibland sparkar också mopeden tillbaka.


Det som pågår i Visby är en skådeprocess vars syfte är att skydda skurkarna, och deras eftermäle, från ansvar för sina handlingar genom att istället åtala och döma deras offer. En process som kunde ha varit iscensatt av Josef Stalin eller Adolf Hitler. 


En skam för svenskt rättsväsende.


Falun torsdagen den 10 november 2022

Mikael Styrman

.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej så bra skrivet. helt galet det som sker. Bra att du skriver så vi får lära oss. Tack