fredag 25 augusti 2023

Putins apspel med Prigozjins lik och dubbelgångare

 .

Ganska lång tid har det rapporterats om att Prigozjin åkt runt i världen, flugit fram och tillbaka i Ryssland, flyttat sina trupper till Belarus, träffat Lukachenko, träffat Putin, varit till Afrika. Men allt har, såvitt det går att förstå, skett utan Prigozjins medverkan. Ett mytiskt berättande, som om det handlade om ”Den Vandrande Vålnaden”, dvs Fantomen. Jag har då inte sett några bilder som går att tidsbestämma eller sådana där någon kunnat ställa frågor till Prigozjin och det har väl sin förklaring. Det är inte så lätt att ställa frågor till en död. Eller fråga går väl, men det blir inte så lätt för döingen att svara. Det är också troligt att en trolig dubbelgångare skulle avslöjas om han visades för nära eller fick uttala sig.


Om de ryska skurkarna har gjort som de brukar har de nämligen använt sig av en dubbelgångare till Prigozjin. Så gör ju även Putin för egen del. En som fungerar på avstånd. I så fall belönades Prigozjins dubbelgångare härom dagen, tillsammans med ett tiotal andra, genom att bli nedskjuten med en eller flera luftvärnsrobotar.


Förmodligen har Prigozjin varit fängslad sedan sitt kuppförsök, troligen även död, åtminstone sedan en längre tid. Nu är inte bara han, utan även hans dubbelgångare så död som man blir och Prigozjin har så varit långt innan nedskjutningen av hans flygplan igår mellan Moskva och Sankt Petersburg. Det är mycket osannolikt att Prigozjin hade mer med gårdagens flygning att göra än att han fanns upptagen på passagerarlistan. 


Det mesta talar således för att hela olyckan var arrangerad och att Putin lät ett tiotal personer, döda eller levande, ta en flygtur med Prigozjins plan med enda syfte att bli nedskjutna med en luftvärnsrobot. Allt för att fabricera en olycka.


Jag är inte fackman, men i inledningen av den ganska dåliga filmen, som någon ”av en händelse” råkat filma, visande flygplanets störtning, finns i filmens början, i övre vänstra hörnet, ett rökmoln som skiljer ut sig från allt annat på filmen. Jag skulle åtminstone bli förvånad om det inte är spår efter de luftvärnsrobotar som användes för att skjuta ner planet. Det förklarar också hur filmen kunde råka tas och ungefär av vilken krets funktionärer.


Ryssarna kan göra mycket falskspel och bevisförfalskning, men de kommer inte i närheten av Hollywoods nivå.


Det mesta talar för att Putin har låtit lasta in ett tiotal personer, levande eller döda, för att arrangera ”Prigozjins död genom olyckshändelse”, för att skydda sig mot kritik och revolter från ryska nationalister. Men vad är väl dödande av ett tiotal ytterligare för en man som gjort ”plötsligt ryskt dödssyndrom” till ett begrepp och som redan tidigare har hundratusentals människors död på sitt samvete, eller rättare sagt på sin totala brist på samvete.


Om de ryska psykopaterna kunde begränsa sig till att ta livet av varandra vore det väl inte så mycket att klaga på. En ren vinst för mänskligheten kan man tycka. Men de begränsar sig ju inte alls. Det är ett stort problem. Särskilt för ukrainarna, men även för flertalet ryssar.


Den arrangerade olyckan löser inte bara problemet med Prigozjins ofarliga död. Den löser också problemet med Prigozjins dubbelgångare som efter sina insatser i Putins tjänst nu inte gärna kan tillåtas drälla omkring i samhället.


Jag ska lägga ut en bild av det nämnda spåret efter robotarna så snart jag hinner, men filmen finns att se på många ställen på nätet, för den som är intresserad.


Robotspåren uppe till vänster medan det störtande planet syns svagt i centrum, lågt.

Falun torsdagen den 24 augusti 2023

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: