onsdag 2 augusti 2023

Säkerhetshotet mot Sverige är en bluff!

 .

När har den svenska regeringen fjantat färdigt om Nato och Erdogan?


När blir det slut på islamkryperiet? När har Sveriges statsminister och hans ordonnans lallat färdigt med Erdogan om Nato?


Det finns inget säkerhetshot mot Sverige. Det är en bluff.


Sveriges säkerhet är inte hotad.


Sverige är skyddat genom läge.


Om Ryssland skulle ta, eller försöka ta, Sverige kommer ryssarna att inom armlängds avstånd ha, och vara inringade av, idel Natoländer: Finland; Norge; Danmark; Tyskland; Polen; Litauen; Lettland och Estland.


Det finns inte på världskartan att Nato skulle tillåta det. Det är för farligt för Natoländerna. Därför kommer Nato att försvara Sverige mot ryssarna vare sig vi vill det eller inte. Det här vet ryssarna mycket väl. Därför är vi skyddade genom vårt geografiska läge.


Vem som helst kan ju räkna ut vilket utsatt läge ryssarna skulle vara i om de gav sig in i Sverige. Det vore inget annat än ett militärt självmord.


Skulle Nato visa sig bestå av sådana töntar att de skulle låta ryssarna ta Sverige, är Nato en så värdelös organisation att det är fullständigt meningslöst att gå med i den. Då är det nästan bättre att gå med i Ryssland.


Nä, det här handlar inte om Sveriges säkerhet. Det handlar - möjligen - om moderatledningens säkerhet. Hotet kommer i så fall inte från Ryssland utan från de svenska intressen som brukar kalla ledande moderater för ”servicepersonalen”.


Det handlar om att industriintressen vill kunna kränga vapen till Natoländerna och de hoppas att det ska gå bättre om vi går med i Nato. Men det blir inte billigt för Svenskarna att kraftigt öka vår försvarsbudget för att lyfta vårt försvar som är kört i sank av sosseriet med hjälp på sluttampen av Reinfeldt och Borg. Det är nämligen vi svenskar som får betala för deras framgång - utan att få särskilt mycket nyttigt i utbyte.


Det har ingenting med Sveriges säkerhet att göra. Sverige är skyddat genom läge. Punkt.


Falun onsdagen den 2 augusti 2023

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: