tisdag 8 augusti 2023

Svenska kanonmånglare mot homosexuella

 .

Länge var den homosexuella frigörelsen oantastlig. En våg av frigörelse svepte över Västeuropa och Nordamerika.

Men där tycks det ha stannat. I det mer ortodoxt kristna eller muslimska Östeuropa göre sig den homosexuella frigörelsen inte några besvär. Än mindre lyckas det i exempelvis uttalat muslimska områden och det finns säkert fler områden i världen där det går trögt.


Sverige stod - föga förvånande - länge på barrikaderna för att gynna processen, vilket inte minst framgår av våra media och kulturvärlden. Men så icke längre.


I den nyligen genomförda Pridefestivalen verkar protester mot behandlingen av homosexuella i Turkiet ha varit allt annat än önskvärd. Man lämnas med intrycket att Pride-rörelsen blivit en statlig angelägenhet - en underordnad statlig angelägenhet. Underordnad de svenska kanonmånglarna och deras önskemål om att vi ska gå med i Nato - inte för att vi är hotade - för det är vi inte - utan för att de ska få lättare att kränga sina produkter till Natoländer.


Som många sådana här företeelser som sveper fram har även Pride-rörelsen sin tid i ljuset, når sitt krön och förpassas sedan till historiens sopkorg. Det känns lite märkligt att det skett redan nu i Sverige, mot bakgrund av de måttliga framgångar som ännu nåtts i exempelvis den muslimska världen. Märkligt - men inte oförklarligt.


I Sverige härskar den av vapenindustrin planterade offentliga lögnen att vi måste gå med i Nato för att värja oss mot Ryssland och för att gå med i Nato måste vi hålla oss väl med Erdogan och den muslimska världen. 


Då får I-landsproblem som Pride-festivalen stå tillbaka. Istället för att reta muslimer hänvisas Pride-rörelsen till att göra så som sosseriet alltid lurat korkade svenskar att göra. Vi får demonstrera mot oss själva. Det behövs visserligen inte, men det gör ingenting. Sossarna demonstrerade mot sig själva i minst ett halvsekel trots att de hade makten hela tiden. Så bevisligen går det bra att demonstrera även mot sådant som inte är något problem med. 


Man kan fråga sig vilken process mellan skål och vägg som har utspelat sig och som har resulterat i att Pride-rörelsen har blivit en statlig svensk verksamhet?


Kanske har vi härmed bevittnat ett paradigmskifte? I fortsättningen kommer Pride-rörelsen bara att demonstrera mot problem som inte finns och tona ned allt annat. I ärlighetens namn kanske man borde döpa om Pride-rörelsen till


Svenska kanonmånglare mot homosexuella


Falun tisdagen den 8 augusti 2023

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: