fredag 25 augusti 2023

Sosseriets sken-metamorfos fortsätter

 .

Sosseriet verkar vara föremål för en ordentlig face-lift nu. En ny bild ska skapas. Inte ett nytt parti, utan en ny bild av ett gammalt parti. Mediakonsulterna söker sig framåt i jakten på något som både ser folkligt ut och inger respekt och förtroende.


Knappt har man hunnit upphöra med sitt hån mot SD för deras användning av folkdräkt innan man själv började bära folkdräkt, när hånet mot SD inte fungerade och folkdräkterna visade sig vara populära - all traditionsfientlig sossepropaganda till trots.


Nu har man börjat uppträda i strama svarta kostymer på presskonferenserna också. Som statsmän… Visserligen statsmän som tycker att man inte får kommentera muslimers lika medeltida som förljugna bild av deras religiösa ikoner. Det är klart att om man har importerat en miljon religiöst indoktrinerade muslimer för att de ska rösta på en är väl inte att kritisera dem det första man tänker på…


Naturligtvis hade alla en lika elegant som politiskt korrekt Ukraina-knapp på rockslaget.


JAS ska skänkas till Ukraina enligt Sosseriet. Lite oklart dock om det är omsorg om ukrainarna som är motivet, eller om det är omsorg om mutorna från kumpanerna hos JAS-tillverkaren som då får sälja nya plan till Sverige, som är den främsta drivkraften.


Självfallet pratar man hellre låtsas-stöd till Ukraina än att prata om arabiska mördare som får lära sig redan från barnaår att det inte finns vare sig rättsväsende, polis eller kriminalvård i Sverige och att man därför får komma och gå som man vill från de svenska låtsasfängelserna, eller HVB-hem som det heter när man låtsas ”vårda” unga och grova yrkesbrottslingar.


Så Sosseriets sken-metamorfos fortsätter men är helt fokuserad på window-dressing. Det handlar inte om göra någonting ordentligt. Det handlar bara om att få det att se ut som om man gör någonting ordentligt.


Falun torsdagen den 24 augusti 2023

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: