söndag 13 april 2008

Framtidsstad utan monument

.
Alla ”stora” städer har monument – varför inte Haparanda? Det bör man råda bot på.


Äras den som äras bör

Nu när 300 (s)-delegater samlas i Haparanda bör man ta upp frågan om man bör resa en staty i Leninklass i rondellen på torget i Haparanda föreställande ingen annan än Sven-Erich Bucht, mannen som fick IKEA till Haparanda. Då kan alla förbipasserande på samma gång se både de tomma butikslokalerna och mannen som tömde dem.


Tankeförbudslagens skapare

En annan stor socialdemokrat som inte uppmärksammats tillräckligt är Birgitta Dahl. Dahl är tankeförbudslagens skapare som kastade den svenska forskningen om säker kärnkraftsproduktion minst 25 år bakåt i tiden. Det skedde under 1980-talet.


Folkmördarens försvarare

Hon har också gjort sig känd som folkmördaren Pol Pots främsta försvarare. Pol Pot var en galning som mördade två miljoner Kambodjaner i slutet av 1970-talet.

Att Birgitta Dahl också fick Ekfors koncession helt olagligt indragen vid ingången till 1990-talet är naturligtvis en parentes i hennes digra register på alla sätt utom ett: Det konfirmerar att tankeförbudslagen och hennes försvar av Pol Pot inte var enstaka ”lyckträffar” utan ett uttryck för att hon var, är, och förmodligen alltid kommer att vara, en anhängare av nazistiska system. Hennes gärning består av i vart fall tre decenniers främjande av kriminalitet.


Belönad med talmansjobbet

Som belöning gav de svenska nazisterna henne rikets finaste jobb – hon blev riksdagens talman!


Monument i E4-rondellen

Jag föreslår att (s)-ledamöterna i Haparanda beslutar om att uppföra ett Leninmonument över Birgitta Dahl, en av våra mest framstående socialdemokrater. Lämpligen placeras monumentet i E4-rondellen i Haparanda. För att rätt ära Birgitta Dahl kan den utformas som en staty föreställande Birgitta Dahl och Pol Pot, dansande hambo på ett berg av Kambodjanska dödskallar.

För att visa att socialdemokraterna hänger med sin tid kan monumentet göras interaktivt – varför inte spela internationalen i hambotakt varje gång någon passerar?


Birgitta Dahls eftermäle

Hade Dahl varit född 20 år tidigare och i ett annat land hade hon kunnat stå jämte Doktor Mengele och skilja ut vilka som skulle till arbetsläger och vilka som skulle till gaskamrarna.

Jag har tidigare, när någon skurk gjort sig särskilt förtjänt därav, citerat en strof ur Hávamál, en dikt i den fornisländska Eddan. Det ska jag göra nu också, men med en liten, liten, förvanskning av den ursprungliga texten:

Fä dör, fränder dö,
själv dör du likaledes.
Ett vet jag som aldrig dör:
dom över död kvinna.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej ditt jävla takras, gå och doppa kuken i älven för fan