fredag 4 april 2008

I väntan på mellantid

.

Idag kommer Hovrätten för Övre Norrland att ge sin syn på, om det även i det post-nazistiska Sverige är ett skattebrott

att sälja en sakkunnigt och opartiskt värderad tillgång, från en verksamhet före skatt till en annan verksamhet före skatt,

att ge in skattedeklarationer försenade, men korrekta, när hela den statsfinansierade politiserade förtryckarapparaten verkar för att omöjliggöra det,

att ge in årsredovisningar försenade (kan vara ett brott efter HD-politruken Muncks AD-Hoc-omtolkning av bokföringslagen) när den samlade styrkan hos hela ombudsmanna- och politrukväldet försöker omintetgöra ett litet företag med sex anställda.


Mellantid

Beskedet som kommer kl 14 ger oss en mellantid för den svenska perestrojkan och indikerar hur mycket som återstår, innan Sverige kan få ett rättsväsende enligt västerländsk modell, som tillgodoser den enskildes rätt till skydd mot övergrepp från det allmänna.


Från förtryckarapparat till rättsväsende

Det svenska rättsväsendet har lång tid, till stor del, varit en del av den socialdemokratiska maktapparaten, under senare tid även en del av den NationalSozialdemokratiska förtryckarapparaten.

Rättsväsendets reformering är sannolikt alliansregeringens viktigaste uppgift. Det har inte hörts mycket till gemene man om vad som händer i frågan. Justitieminister Beatrice Ask har en grannlaga uppgift och sannolikt många motståndare att övervinna i organisationen, vilka slår vakt om tidigare nätverk och privilegier. Vår hårfrisörska har tidigare visats sig ha både skinn på näsan och gott omdöme och det kan man uträtta stordåd med. Låt oss hoppas att tystnaden är ett tecken på att det viktiga reformarbetet sker med fast hand och noggrannhet till skillnad från det hafsiga och omdömeslösa lagstiftandet som kännetecknat senare decenniers lagstiftningsarbete.

10 kommentarer:

Anonym sa...

När jag läser det du skriver i dina bloggar måste man ju fundera på hur det är ställt uppe i hjärnkontoret. Jag tror inte att du har alla hästar hemma. Många är nog på rymmen. Med allt ditt tal om nazifasoner så borde du väl inte gå lös vid den här tidpunkten om det nu var nazimetoder, och tänk dig, enligt ditt synsätt har alla människor fel förutom du. Snacka om självgod. Nä MIkael Styrman - sök vård på dom offenltiga nazistyrda vårdcentralerna eller lasarett för dina bekymmer.

Anonym sa...

Börjar med att säga att jag inte har något eget tyck och tänk om domen eftersom jag inte är insatt i sak. I Sverige räcker det med 94% säkerhet för fällande dom så enligt statistiken finns det en risk att du är oskyldigt dömd. Är jag naiv om jag i framtiden tror på det svenska rättssamhället?

Däremot får jag när jag läser artiklar om dig, en känsla av att du spelar en roll. En roll som karaktäriseras av förföljelsemani. Har du denna image för att försöka få sympatisörer eller är du dig själv? Spelar du martyr eller vinklar tidningarna det du säger i intervjuer? Överdriver du inte lite när du väljer ord för att beskriva hur det svenska rättssamhället fungerar? Sosse-Stasi, post-nazistiska osv...det är inte lite starka ord du använder.

Som sagt, ovan ställda frågor är ställda utifrån min personliga känsla jag fått när jag sett dig på TV och läst i tidningar...men vad vet jag, du kanske är världens "helyllekille" och mitt första (medie-)intryck helt fel ;)

Jag vet ingen som kan besvara dessa frågor bättre än du så jag gör ett försök :)

Anonym sa...

Stå på dig Styrman! Det är helt rätt att du bekämpar sossemaffian. Jag gör likadant på mitt håll!

Anonym sa...

Det är dålig stake i Sosse-Stasi, som har låtit Mikael Styrman gå lös så länge.

/ norrbottning

Anonym sa...

jag kan inte mer än skratta. jag kommer bara ihåg när jag var yngre hur du körde runt med din helikopter över hela byn klockan 7 på morgonen och alla försökte sova. förstår inte att du skriver en blogg nu. haha... jösses vad patetiskt.

Anonym sa...

Vad som är "brottet" överlämnar jag till makt- och rättseliten i landet att stöta och blöta i.
Nu har de väl sagt sitt.
Skulle alla maktmissbrukande muppar åka dit skulle säkert inte Kolmården räcka till.
Hav tröst broder. Entreprenörer får sällan flera månaders vila eller semester.
Du behöver säkert en del vila efter alla turer ut och in med bokföringspärmar, alla vallningar runt uthus med mera. Det fanns väl inga hyss i detta som med fången de visade i TV. Han med snaran om halsen ?
Det är nog liten risk att du stöter på Skandiacheferna eller Obolmannen på det stället.
De firar sina straff med "hulahulalekar" runt en del söderhavsöar gissar jag. En av dom i alla fall.
Fint vin lär nog Obolmannen dricka äver fortsättningsvis men inte från den egna skenfabriken. Den är igenbommad, den etiketten.
Agenterna här hemma i Norrbotten verkar inte må illa över alla miljonrullningar. De rullar på.
Låt miljonerna rulla in eller ut är eller var väl slagordet, eller inställningen, för de flesta vinsupare.
Att dom rullat med allmänna medel har de väl ingen aaaaning om ?
Om de skulle rulla hatt med sina egna miljoner skulle väl folk skita i det, om än de drog skattmasen vid näsan.

Mikael Styrman sa...

Det är bra för kreativiteten och förmågan till kritisk granskning om hästarna är på rymmen ibland.

Min farbror dog av uttorkning på ett serviceboende i den nationalsozialdemokratiska "framtidsstaden" Haparanda. Är det den "vården" du menar?

Vad är det för vård?

Mikael Styrman sa...

Som du säkert förstår behöver man inte ha förföljelsemani för att berätta om saker och ting som har inträffat. Det räcker om man tycker att de representerar ett oskick.

Jag spelar inte martyr och tycker inte heller synd om mig själv. Tvärtom försöker jag lägga mig vinn om att ta saker och ting med ett leende för att inte låta sosseriet förstöra mitt liv genom att hamna i bitterhetsfacket. Att leva väl är bästa hämnden.

Sen kan jag inte låta bli att se det lustiga i att allt det här faktist är följden av att många människor försöker göra sitt bästa - och så blir det inte bättre än så här. Men höga löner och goda förmåner får de på skattebetalarnas bekostnad.

Kanske dags att börja rekrytera på andra kvaliteter än partibok?

Göm dig inte bakom att du inte är insatt - allt material är offentligt och tillgängligt - var så god och läs!

Betänk att nazismen inte började med gaskamrar, sex miljoner döda judar och ett Europa i ruiner. Det var det tragiska slutet. Början var gradvis och smygande och stensatt med goda föresatser.

Mikael Styrman sa...

Och varför skulle Sosse-Stasi klara av att sköta just det här ordentligt, menar du?

Mikael Styrman sa...

Vår helikopter har en resedagbok där alla tider noteras, så dessvärre ljuger du.

Men det du framför är ändå intressant.

Om Ni alla hade stigit upp och gått till ett jobb kl 7 istället att ligga hemma med bidrag inte er sömn störas.

Det verkar inte som om du är härifrån. Var sitter du och skriver - Sveavägen 68?