söndag 13 april 2008

Rättsväsendet firar nya triumfer

.
Enligt kvällens nyhetssändningar har ”42-åringen” erkänt morden på 10-åriga Engla och Pernilla Hellgren i Falun år 2000.

Trots att han, enligt vad som rapporterats, har blivit dömd för upprepade grova brott i samma riktning, går en så sjuk människa dels utan vård och dels lös, utan att allmänheten skyddas från honom.

Själv har jag blivit dömd till ett års fängelse för att ha lämnat in några felfria skattedeklarationer för sent, efter sju år av massiva myndighetstrakasserier.

Det är för sorgligt att oskyldiga människor får våldtas och mördas, att deras anhöriga måste drabbas av sådan sorg – alltihop för att nationalsozialdemokraterna använt rättsväsendets resurser till att förfölja oliktänkande, istället för att skydda allmänheten.

9 kommentarer:

Ötåbo sa...

"Styrman döms till ett års fängelse för skattebrott och grovt skattebrott."
Citat från Skattemyndigheten: "Sista dag att lämna in deklarationen är den 5 maj för både företag och privatpersoner." ...då borde det väl gälla Herr Styrman också, såvida han inte anser sig stå över oss andra i samhället.
Myndighetstrakasserier !? ...tror du att dom är på jobbet bara för att jävlas med dig ? Snälla du, tänk efter lite...det är väl ändå välutbildade människor som följer Sveriges lagar, vilket DU också borde göra ! ...annars kan man hamna i fängelse :-)

Mikael Styrman sa...

Det måste, menar jag, finnas en rimlig relation mellan det ”brott”, eller i det här fallet den förseelse, man gör sig skyldig till å den ena sidan, och den påföljd man drabbas av å den andra sidan.

Sedan måste det väl vara uppenbart, att inte samhället ska ägna sig åt konfiskation av enskilda företag och att låsa in företagare i fängelse, för att de försökt värna sina företag från konfiskation.

Så gör man inte i demokratier av västerländsk typ och därför ska vi sluta göra så i Sverige. Vi bör också undersöka möjligheten att utmäta ett rimligt straff åt de personer som missbrukat det svenska rättssystemet till sådana här övergrepp.

Ötåbo sa...

...man slutar aldrig att häpna över din egen syn på dig själv !!
Från Kuriren 20/3:
"Styrmans skatteskuld uppgick i början på mars till 18,5 miljoner kronor."
...ja, vad ska man säga !? Du är skyldig Svenska staten nästan 20 miljoner, men du skiter i att betala. Helt ok, och så begriper du inte varför du får fängelse !!?
Hallåååå....tror du verkligen att HD kommer att ha tid att bry sig om en gammal tomte i Norrland som inte vill göra rätt för sig. Näringsförbud vore lindrigt i ditt fall !!

Mikael Styrman sa...

Kan du inte sprida dina lögner på något ålderdomshem, där det finns sådana där religiöst övertygade nationalsozialdemokrater, som inte genomskådar smörjan, istället för att förorena min blogg?

Det verkar vara nära band mellan dig och en del av Kurirens lögner?

Ötåbo sa...

...de e ju DU som skrivit att jag ska läsa tidningar :-)
Nåja, jag ska sluta bry mig om din blogg...helt ok. Du får ha ett fint liv, hälsa kusinerna på Kolmården.

Mikael Styrman sa...

Jag ska hälsa från dig.

Ötåbo sa...

...tar du med näbbskorna och cowboyhatten !??

Mikael Styrman sa...

Jag har en väldigt snygg Borsalino som jag köpte på Harrods en gång i tiden och som verkligen klär en man. Den tänker jag ta.

Limpan sa...

Jag kan då inte annat än hålla med. Det är ofantligt stor skillnad på brott och brott ur en mänsklig synvinkel, och vad du dömts för och ett mord på en oskyldig människa finns inte ens med på samma världskarta.

Kämpa på...