söndag 13 april 2008

Rädda EU-samarbetet

.
Enligt norrbottniska media överväger (s)-ledningen i norrbotten att placera Sven-Erich Bucht på valbar plats på listan till EU-valet. Det är signifikativt för sosseriet att det är partipåvar som bestämmer det. I demokratiska länder och dito partier får istället människor kandidera till en plats som EU-parlamentariker.

Men, är detta verkligen välbetänkt? Jag har naturligtvis klart för mig vilken nytta det medför för sosseriet i norrbotten att skeppa iväg Bucht till Bryssel. Jag inser också att vi försörjer så mycket (s)-märkt dödkött att det vore svårt att propagera för att vi inte ska försörja någon som gjort så mycket skada som Sven-Erich Bucht.

En viktig sak gör dock att vi måste hejda oss och tänka efter. Sven-Erich har ju den egenskapen att en stund efter att han kommit in i ett rum slåss alla i rummet så att hårtestarna flyger. EU-samarbetet fungerar ju numera riktigt bra. Det är ju inte heller så att vi befinner oss i krig med EU. Om Sven-Erich Bucht slipper lös i Bryssel kan han ju åstadkomma en katastrof med europeiska dimensioner.

Vi måste istället besinna oss. Om vi ska försörja Sven-Erich bör vi som motprestation åtminstone begära att han håller sig hemma och inte gör någonting. Man bör dock inte helt släppa kontakten med honom. Han kan vara bra att ha. Ifall vi blir ockuperade skulle han kunna göra mycket nytta som ledare av en Quisling-ministär.

2 kommentarer:

Nomen Mysticum sa...

Nog ska vi unna Sven-Eric att fara till Bryssel och sitta där och bara mysa medan slantarna tickar in på bankkontot. Efter en mandatperiod tar han ut pension och kan gå omkring hemma i Karungi och vissla när han kollar kontoutdragen. Det är honom väl unt efter allt han har gjort för Haparanda. I ditt tidigare inlägg var du inne på samma sak som jag har krävt: En staty på torget i Haparanda föreställande Sven-Eric som ett tack för historiskt stora insatser för Haparanda.

Mikael Styrman sa...

Det är väl aldrig så, att Du talar i egen sak?