fredag 6 december 2013

Bonusjul till de politiska hycklarna

.
En extraordinär människa har gått ur tiden i och med Nelson Mandelas hädanfärd. Som sig bör ska mycket gott sägas om Mandela. En ovanligt klok människa, som tyvärr trodde att det fanns fler lika kloka i hans rörelse.

Synd bara att det blir en slags bonusjul för politiska hycklare. I SVT idag på morgonen intervjuades den gamle Palme-utredaren Ingvar Carlsson och den forne TV-politruken Jens Orback, nu på Palme-Centret. Även Mikael Wiehe fick vara med på ett hörn per telefon och påminna om ideella insamlingar till ANC, som dock ofta gick till ANC och svenska funktionärer, som de flesta andra Afrikastöd. Fast det glömde Wiehe berätta om.

Mandela deltog i sin relativa ungdom i organiserad väpnad kamp mot korruption och förtryck. Det är något som censureras bort och noggrant tigs om på de flesta platser där det skrivs om Mandela. Det är också något vi inte har för mycket av i Sverige. Därav vår gränslösa korruption i den offentliga förvaltningen och rättsväsendet. När den sydafrikanska maffiastaten klappade ihop fick man sin chans att tygla såväl korruptionen som den grova våldsbrottsligheten. Tyvärr insåg inte Mandela behovet av, eller kunde eller ville inte, påverka valet av hans efterträdare.

"Alla måste förvalta arvet efter Mandela" skriver Aftonbladet i sin ledare idag. Men arvet efter Mandela är redan förslösat. Sydafrika var, innan ANC kom till makten, ett av världens, av grov kriminalitet, mest hemsökta länder. Och situationen har blivit mycket värre sedan dess.

I Johannesburg i Sydafrika slänger ligor av grova våldsbrottslingar ut småbarn på vägen för att tvinga bilister att stanna för att bli rånade, ibland rånmördade. Turistchaufförerna är instruerade att INTE STANNA, även om det innebär att småbarnen blir överkörda. Alternativet är så mycket värre.

Äras den som äras bör. Nelson Mandela var en unik människa. Han bör med rätta äras. Bland annat för sin väpnade kamp mot apartheid och korruption. Man behöver inte ära honom för något han inte gjorde.

Våra politiska psykopater och deras underhuggare i pressen framställer situationen som att det enda problemet i Sydafrika var apartheid och att det enda problemet nu är att apartheiden delvis finns kvar. Därmed förtiger man verkligheten. Det verkliga problemet - det som varken Nelson Mandela eller hans efterträdare gjort något åt - i synnerhet inte de senare - är att den grova korruptionen och brottsligheten finns kvar och har blivit värre. Man blir inte industrialist av att lära sig kasta ut småbarn på gatan för att få bilarna att stanna. Och det räcker inte att avskaffa apartheid men behålla korruptionen och skapa ett samhälle i vilket endast västerlandets vapenmånglare kan trivas. Det är föga tröst för den utsugne att han numera blir utsugen av en svart när samhällsbygget lika förbannat innebär att han blir utsugen. Rånad och rånmördad blir han nu, liksom tidigare, i huvudsak av svarta.

Övertorneå fredagen den 6 december 2013
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: