fredag 20 december 2013

Ohederligt av Säpo

.
När Säpo nu utsätter Internet- och teleföretag för utpressning för att skaffa sig direkttillgång till deras system försöker Säpo skaffa sig något de inte behöver. Och sådant får Säpo inte efterfråga.

Säpos begäran bygger officiellt på antagandet som Säpo:s Kurt Alavaara plumpt redovisade i Bahnhofs inspelning. Om en uppgift inkommer på fredag kväll, efter kontorstid, skulle Säpo inte nås av den förrän måndag förmiddag, utan direkttillgång till systemet. I detta antagande ryms flera orimligheter. Nummer ett, att terrorister in spe skulle använda sig av tele- och internettrafik för att planera och organisera terrordåd. Nummer två, att de inte skulle göra det tidigare men väl på fredag kväll och i sådan klartext att det skulle ha någon som helst betydelse att den informationen når Säpo sekundsnabbt. Nummer tre, att det på fredag kväll, bakom Säpos skottsäkra glas, verkligen sitter någon som begriper vad som kommer in eller får störa cheferna med det. Alla erfarenheter hittills av våra offentliga sekter är att alla som begriper något är bortresta eller eljest inte får störas, eller inte ens går att få tag i.

Nej, allting talar för att Säpos intresse, nu som tidigare, går ut på att kontrollera och trakassera vanliga människor och när tillfälle ges även plundra dem. Det är naturligtvis genant för skurkarna på Säpo, och riskerar att komma till allmänhetens kännedom vad som pågår, när de måste gå via de mer okorrumperade medborgarna på internet- och teleföretagen. Det innebär en viss insyn i, och ett visst tryck på, de värsta skurkarna i Säpo. Förmodligen innebär detta en mycket starkare övervakning av Säpos olagligheter än den som våra politiker målar upp att ska ske, via vårt korrumperade låtsasrättsväsende.

Säpo kan lämpligen fortsätta med det dom är bra på: montera in tjockare glas i de egna fönstren och smuggla in illegal avlyssnings- och annan utrustning enligt känt Ebbe Carlsson- och Hans Holmér-maner. Vår säkerhetspolis är tyvärr, på grund av bristande insyn i hemlighetsmakerierna, alltjämt ett redskap för brottslingar och psykopater i vår maktapparat, vilka nyttiggör sig statens avsiktligt taffligt kontrollerade övermakt och våldsmonopol för egen vinnings skull, på sätt som visas i den tyska filmen ”Das leben der anderen - De andras liv” som alla svenskar borde se och som många svenskar har fått känna på.Mutholm fredagen den 20 december 2013
Mikael Styrman
.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag hittade filmen på NetFlix -flera borde verkligen se den. Det måste finnas såna som "HGW" även i den Svenska statsapparaten men mera samvetstyngda och med mod att våga synliggöra vad som pågår i Sverige, med den moderna teknik vi har i dag.

Heder åt Bahnhof som ju verkar ha ryggrad att stå emot SÄPOs infiltrationsförsök. Jag måste lära mig mera om det företaget för att se om jag kan välja deras lösning.

Mats Lillsebbas

Mikael Styrman sa...

Ja. Man kan fråga sig hur de andra agerade - de som det var tyst om?