fredag 6 december 2013

HG Wessberg regredierar

.
Nu har vattnet börjat sjuda i fråga om svindlerierna mot Vattenfall i samband med Nuon-affären.
Vem ska få skulden? Maud Olofsson som var näringsminister då, eller möjligen hela regeringen? Ingen frivillig kliver fram och räcker upp handen…

Maud är ju numera avpolletterad och satt att tillsammans med Marcus Wallenberg vakta så att ingen gräver i LKAB-svindlerierna. Åtminstone inte utan att det kommer till maffians kännedom. Och då tar det kanske inte så länge innan vederbörande gör en ”Gerard Goodwin” eller en ”Carl Fredrik Algernon”.

Den övriga alliansen gör gällande att Maud aldrig informerade det ”inre kabinettet”, dvs övriga partiledare i alliansen, om Sveriges största statliga företagsaffär någonsin. Det förefaller som om man upplever sig inte vara trovärdiga i den frågan. Varför skulle Maud inte ha informerat dem om ärendet?

För att mota Olle i grind kallas nu de tunga "karaktärsvittnena" in. HG Wessberg, före detta statssekreterare hos Fredrik Reinfeldt, känd från valfusket i de moderata provvalen, går nu ut i SvD Näringsliv och berättar att han regredierat och återkallat hittills bortträngda minnen i ärendet.  HG Wessberg tror nu inte att Maud har informerat resten av alliansens partiledare. Nu får vi hoppas att denna blivande valfråga, efter HG Wessbergs tunga klarläggande i frågan, kan läggas åt sidan - till nästa år - då vi förhoppningsvis vet mer om vilka som skodde sig på Nuon-affären och kanske även på andra vattenfallska utländska äventyr.

Skulle, mot all förmodan, HG Wessbergs tunga klargörande om vad han tror i frågan inte räcka, kanske någon eller några av partiledarna ännu har någon av sina mor- eller farföräldrar i livet, som därför kan kliva fram och med emfas vittna om vad de tror i frågan.

Övertorneå fredagen den 6 december 2013
Mikael Styrman
.

5 kommentarer:

Alberth sa...

Maud Olofsson är väl en av de personer som mest i modern tid har biragit till att ge begreppet "fel person på fel plats" ett ansikte.... När hon avgick som näringsminister så skulle hon starta egen företagsverksamhet och när hon intervjuades om den saken så sa hon att hon skulle börja med att gå en "Starta eget kurs"..... Smaka på det.... en näringsminister som inte ens har de enklaste grundläggande kunskaperna vad gäller att starta eller att driva företag....

Mikael Styrman sa...

Svar till Alberth:

Men då hade hon i alla fall en ganska realistisk självbild, som hon dock inte delade med sig av förrän det var för sent. Jag skulle tro att hennes många gånger jämbördiga, eller inkompetentare, kollegor har en helt annan självbild.

Alberth sa...

Jo, jag håller med dej att det är snäppet värre att tro att man kan när man ändå är helt okunnig.... och den sortens självbilder finns det nog en mycket stor hop av både i riksdag och regeringsdepartement och även på många andra ställen i den offentliga förvaltningen. Men Mauds agerande vittnar i alla fall om att positionen vid köttgrytan är mycket viktigare än frågan om ifall man har nåt att tillföra i sammanhanget....

Anonym sa...

Ändå ganska imponenerande hur de lyckas med att efterhandskonstruera händelseförloppet utan att försäga sig alltför mycket..

Mikael Styrman sa...

Det städas nog ganska friskt i arkivet... :-)